Minderin şampiyonu Selçuklu

Minderin şampiyonu Selçuklu

Büyük Erkekler Greco-Romen Stil 1.Lig Final müsabakaları Ankara Yaşar Doğu Spor Salonunda gerçekleştirildi. 4 takımın mücadele ettiği Süper Lige yükselme müsabakalarında Şelçuklu'nun aslanları üçte üç yaparak kürsünün en üstünde yer aldılar

Bu yıl güreş liglerinde yeni bir yapılanmaya giden federasyonunun 9 takımdan oluşan 1. liginde 3 er takımlı üç grup yaparak yarı deplasmanlı bir sistemle geçen ay liglerin startını vermişti. Her hafta takımlar kendi evlerinde birer müsabaka yaparak üçüncü hafta sonunda grup birincilerini belirlediler. Selçuklu Belediyesi C grubunda, Sivas Zara Belediyespor ve Elazığ Yol Spor Kulüplerinin arasından rahat sıyrılarak adını final grubuna yazdırdı. Diğer iki gurubun birincileri Kayseri Şeker Spor ve İstanbul Güreş İhtisas Spor ile üç gurubun en iyi ikincisi olarak da Rize Çaykur Spor adını finallere yazdıran diğer takımlar oldular.

Selçuklu Belediye Spor Güreş Takımında Antrenör Yavuz Özkış, 54 kg Abdurrahman Altan - Cihat Liman, 59 kg Ahmet Özkış- Sabri Şahin, 66 kg Onur Karaköse –Alper Erduran– 71 Ali Mülayim –Alparslan Akdoğan, 75 Kg Enes Kendirci-Ahmet Tuzak, 80 kg Murat Çakır- 85 Özmen Uzun – 98 Kg Sercan Yalçın-Yasin Deliktaş – 130 kg İsmail Güzel. Lig maçlarında kural gereği dokuz sıklette mücadele edildi ve müsabakalarda en fazla ferdi galibiyet alan takım o maçın galibi sayıldı. Alınan sonuçlar şu şekilde oluştu:

Selçuklu Belediye Spor 6 - 3 Rize Çaykur Spor, Selçuklu Belediye Spor 5 – 4 Kayseri Şeker Spor, Selçuklu Belediye Spor 5 – 4 İstanbul Güreş İht. Spor. Alınan bu sonuçların ardından puan sıralaması ise şöyle oldu. 1. Selçuklu Belediye Spor 6 puan, 2. Kayseri Şeker Spor 4 puan, 3. İstanbul Güreş İht.Spor 2 puan, 4. Çaykur Rizespor 0 puan.

Alınan başarı ile ilgili olarak Selçuklu Belediye Spor Kulübü yazılı bir açıklama yaptı.Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Kulüp olarak iki yıldır alt yapıya ciddi önem verdiğimizi ve yakın zaman içerisinde de bunların meyvesini yemeye başlayacağımızı ifade etmekteydik. Bu yıl birçok gurup ve Türkiye Şampiyonalarında çok ciddi başarılar aldık. Bu hafta sonu Ankara da ki bu görkemli 1.lig final müsabakalarında da kulübümüzün, çoğunluğu 16-17 yaş aralığında çok genç çocuklardan oluşan takımı gücünün sonuna kadar savaştı ve Selçuklu'yu minderde zirveye taşıdılar. Bizi şampiyon yapan iyi mücadelenin yanında daha önemlisi çok sağlam bir ekip olmak. Takim içindeki birlik ve beraberlik duygusu. Ayrıca sporcu velilerimizin de bizlerin sürekli yanında olması başarımızda büyük öneme sahip. Başta antrenörümüz Yavuz Özkış'a sporcularımızın tamamına ve bizleri Ankara da yalnız bırakmayan sporcu velilerimize teşekkür ediyoruz. 2015 sezonun da süper ligde hepsine başarılar diliyoruz. Ayrıca kulübümüze desteklerinden dolayı Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay'a teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.