Minderde hedef uluslararası başarı

Minderde hedef uluslararası başarı

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2016 yılı faaliyetlerine katılan Selçuklu Belediyespor Kulübü güreş takımı ulusal turnuvaların ardından şimdi de uluslararası turnuvalarda ter döküyor

Selçuklu Belediyespor Güreş Takımı minderde başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığının 2016 yılı faaliyetlerine katılan Selçuklu Belediyespor Kulübü güreş takımı ulusal turnuvaların ardından şimdi de uluslararası turnuvalarda ter döküyor.

Katıldıkları ulusal organizasyonlarda bir çok başarıya imza atan mavi beyazlı güreşçiler çıtayı yükseltti. Gözünü uluslararası turnuva ve şampiyonalara diken pehlivanlar madalyasız dönmüyorlar. 20-22 Mayıs 2016 tarihlerinde Ankara da 10 ülkenin katılımı ile düzenlenen Uluslararası Genç Şampiyon Güreşçiler Turnuvasında 55 kg da mücadele eden Cihat Liman üçüncülük kürsüsüne çıkmayı başarırken dünya şampiyonasına gitme yolunda şansını devam ettirdi. 27-29 Mayıs 2016 tarihinde İzmir de 9 ülkenin katılımı ile tamamlanan Uluslararası Yıldızlar Mahmut Altay - Yaşar Erkan turnuvasında genç sporcu Ahmet Altan 58 kg da  finale adını yazdırmayı başardı. Genç sporcu final müsabakasında 2015 yılının yıldızlar Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan Gürcü rakibi ile zor geçen mücadelenin ardından yenilerek ikincilik kürsünde yer aldı. Ahmet Altan da Temmuz ayında yapılacak yıldızlar Avrupa şampiyonasına gitme yolunda önemli bir kazanç elde etti.

Hem gençler kategorisinde hem de yıldızlar kategorisinde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarını hedefleyen Selçuklu Belediyesi pehlivanları önümüzdeki günlerde başlayacak milli takım hazırlık kapmalarında yer alacaklar. Milli gururu ilk olarak 2015 yılında gençler dünya şampiyonasına giden ve Dünya beşincisi olan Abdurrahman Altan ile yaşayan mavi beyazlılar bu yılda kardeşi olan Ahmet Altan ve Cihat Liman ile tekrar yaşamak istiyor. Ayrıca Selçuklu Belediyesi Spor Kulübünün alt yapıya verdiği önem ve çalışmalar bu sonuçlara her zaman ulaşabilecek bir jenerasyon yetiştiğini gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.