Mimari eserleri iyi korumalıyız

Mimari eserleri iyi korumalıyız

Mimarlar Odası Konya Şubesinin düzenlemiş olduğu, Koruyamadığımız Mimari Mirasımız konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni ve sergisi Kule Site Alışveriş Merkezinde yapıldı.

Yarışmaya katılan 270 foto sanatçısının 760 eserinden, 6 eser ödül almaya hak kazandı. Birincilik ödülünü Ankara’dan yarışmaya katılan Anıl Coşar, ikincilik ödülünü İstanbul’dan İsmail Tütün, üçüncülük ödülünü ise yine İstanbul’dan Ercan Yolgiden aldı.

Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Serdar Işık, sergiyi on bin yıllık geçmişe sahip olan Anadolu Medeniyetinin, tarihin süzgecinden gelen mimari eserlerine dikkat çekmek için düzenlediklerini söyledi. Serdar Işık, mimari eserlerin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda şüpheleri oluğunu ifade ederek, bu tür etkinliklerin bu mirası korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak için faydalı olacağını söyledi.
Mimari eserlerin korunması hususunda belediyeyle temas halinde olunduğunu belirten Işık, Konya’nın mimari eserlerin korunması konusunda diğer şehirlere göre ön planda olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.