Milli Karateciler Paris’te 5 madalya aldı

Milli Karateciler Paris’te 5 madalya aldı

Fransanın Başkentii Pariste düzenlenen Uluslararası Paris Open Karate Turnuvasında Türk sporcular, 2 altın, 1 gümüş, 2 bronz madalya kazanarak şampiyonaya damga vurdu.

39 ülkeye mensup 300 dolayında sporcunun kıran kırana mücadele ettiği Paris Turnuvası’nda birbirinden zorlu rakiplerle karşılaşan karatecilerimiz, salondan 5 madalya kazanarak ayrıldı.

50 kiloda Gülderen Çelik ile 55 kiloda Serap Özçelik altın madalya kazanan sporcularımız olurken, 84 kiloda Enes Erkan, finalde kaybederek gümüşle yetinmek zorunda kaldı. +84 kiloda Yaser Şahintekin ile açık sıklette yarışan Hüsniye Güler ise bronz madalya kazanan sporcularımız oldu. Paris Open Turnuvası’nın karate dünyasının en önemli turnuvalarından birisi olduğunu belirten Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2010 yılına çok iyi bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Paris Open Karate Turnuvası’nda sporcuların ortaya koyduğu mücadelenin kendisini gururlandırdığını ifade eden Delihasan, “Türkiye, karatede dünyada söz sahibi ülkelerin başında geliyor. 2010 yılında başarılarımız artarak devam edecek. Bunun sözünü rahatlıkla verebilirim çünkü ben teknik adamlarıma ve sporcularıma güveniyorum. Bizim asıl hedefimiz; resmi şampiyonalarda da bu tür başarılar elde etmek ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.