Milli irade yok sayılıyor

Milli irade yok sayılıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, beraberindeki partililerle birlikte gazetemizi ziyaret etti.

 Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Çetin Oranlı ile bir süre sohbet eden Atilla Kart, referandum süreci ve Konya yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atilla Kart, 26 maddeden oluşan anayasa değişikliğinin bir bütün olarak halka sunulmasının milli iradeyi yok saymak olduğunu söyledi.
Konya’nın en temel sorunlarından birtanesinin Mavi Tünel olduğunu söyleyen Atilla Kart, “Mavi Tünel, 2-3 yıl içinde bitmesi gerekiyordu. İlk dönem hiçbir çalışma yapılmadı. Seçim yaklaşınca temmuz ayında süreç başlatıldı. Konya Mavi Tünel’e 2005-2006 yıllarında kavuşmuş olsaydı, yaşanan kuraklıktan da bu kadar çok etkilenmezdi. KOP, zaten mevcut haliyle yeterli değil. Çünkü Konya’nın tamamını kapsamıyor, kuzey kesimler KOP’tan faydalanamıyor. KOP, iktidarın Konya milletvekilleri tarafından bence yeteri kadar Başbakan’a anlatılamadı. Konunun önemi Başbakan’a iyi bir şekilde anlatılsaydı, Başbakan buranın daha hızlı bitmesi için gerekli adımarı atardı” diye konuştu.
Konya’ya bir sivil alan yapılması için geç bile kalındığını söyleyen Atilla Kart, “Ulaştırma Bakanı Konya’nın sivil hava alanına ihtiyacının olmadığını, mevcut havaalanının geliştirileceğini söylüyor. Konya’nın onda biri kadar büyüklükteki illerde hava alanı yapılırken, Konya’nın gözardı edilmesi, kamu yatırımlarında olumsuz ayrımcılığa tabi tutulduğunu gösteriyor. Öte yandan dış çevre yolu da askıya alındı. Yani Konya, iktidara verdiği desteğin karşılığını alamıyor” diye konuştu. 17 Aralık 2010’da tamamlanarak hizmete açılması düşünülen Hızlı Tren Projesi’yle ilgili de değerlendirme yapan CHP Konya Milletvekili Kart, “Evet, 17 Aralık’ta bitecek Hızlı Tren ama, 2010 yılına bitmeyecek, 2011 yılına sarkacak” diye konuştu.
12 Eylül’de yapılacak olan referandumla ilgili de değerlendirme yapan Atilla Kart, “12 Eylül hesaplaşma günü olacak diyorlar. Anayasa değişikliğinde hesaplaşmayı getiren tek kelime dahi yok. Burada kamuoyunu yanıltan bir siyasi iktidar var. 28 Şubatta hesaplaşamayanlar, 27 Nisanda hesaplaşamayanlar, 12 Eylül’de de hesaplaşamazlar” dedi. Anayasa değişikliğinde maddelerin bir bütün olarak sunulacak olmasını da eleştiren Kart, “Bu, halkın iradesini elinden almak demektir. 26 madde için evet veya hayır demek yerine, hepsi için ayrı ayrı seçim yapma hakkı verilmeliydi. Burada asıl amaç milli iradeyi göstermek değil, iktidarın yargılanmaktan kurtulmasını sağlamaktır” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.