Milli gazete, Erdoğan'ı manşetten vurdu!

Milli gazete, Erdoğan'ı manşetten vurdu!

Başbakan Erdoğan'ın hafta sonundaki konuşmasında Muhteşem Yüzyıl dizisini eleştirmesi sonrasında başlayan tartışma sürerken, Milli gazete bugün manşetinden Erdoğan'ı vurdu.

Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl eleştirisiyle gündemi değiştirmeye çalıştığını ileri süren Milli gazete, konuyla ilgili haberinde çarpıcı ayrıntılara yer verdi.
 
İŞTE MİLLİ GAZETE'NİN  'BİZ BUNU YEMEDİK' NAŞLIKLI O HABERİ...
 
Türkiye Patriot gündeminin tam da ortasındayken…
 
İnsanlar meydanlara indi, caddeler trafiğe kapatıldı, imza kampanyaları yapıldı, RTÜK şikayet yağmuruna tutuldu...
 
2 / 9Albumünden Göster Çankaya'ya, Meclis Başkanlığı'na, Başbakanlık'a ve bütün siyasi partilerin grup başkanlıklarına dilekçeler yazıldı, telefonlar açıldı. Bu millet sesini duyurmak, ecdadına sahip çıkmak için her yola başvurdu. "Ha bugün ha yarın yayından kaldırılır" diye beklenirken Muhteşem Yüzyıl dizisi ekranlardaki 2. yılını tamamlamak üzere. Atı alan Üsküdar'ı geçti aslında... Zihinlerde öyle derin bir tahribat yapıldı ki neredeyse 'iş işten geçti'... Nihayet Başbakan Erdoğan 690 gün sonra büyük bir dirayetle konuya el koydu(!)...  Gündem bugün PATRİOT değil, MUHTEŞEM YÜZYIL... 
 
RTÜK'e şikayetleri de görmediler...
 
Rezaletlerle dolu senaryo ve sahneleriyle Osmanlı'yı ve tarihimizi hedef alan Muhteşem Yüzyıl, daha ekranlarda yayınlanmaya başlamadan büyük tepki çekti. Yayına girdiği 2011'de RTÜK'e yapılan şikayetlerde rekorları altüst eden Muhteşem Yüzyıl hakkında tam 192 bin 183 şikayet gerçekleşti. Öyle ki, bu rakamla 2009 ve 2010 yıllarında RTÜK'e yapılan şikayetlerin toplamını bile geride bıraktı. Fakat, Türkiye gerek meydanlardaki protestolarla gerekse RTÜK'e yaptığı şikayetlerle Muhteşem Rezalet'e tepkisini en ciddi bir şekilde gösterirken bu süre zarfında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diziyle ilgili tek bir açıklama yapma ihtiyacı bile duymadı.
 
Gündemi değiştirme çabası mı?
Türkiye'nin etrafındaki ateş çemberi her geçen gün daha da daralırken Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışı gündemi değiştirmenin dışında başka bir amaca hizmet etmiyor. İran ve Rusya Türkiye'ye kurulacak Patriotlara sert tepki gösterirken, Türkiye şimdi de olası bir saldırıyı önceden haber veren erken uyarı uçağı AWACS talebinde bulundu. Kuzey Irak'ta Peşmerge ile Irak ordusunun savaşması da an meselesi.
 
Yaklaşan kış ayı öncesi PKK ve Suriye'deki PYD'nin varlığı da Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini tehdit eder durumda.  Hem komşuları ve hem de kendi içinde sorunlar yumağıyla boğuşan bir ülkenin başbakanının, bütün bu sorunları görmezden gelerek iki yıl önce başlayan bir dizi için bu kadar yaygara koparması, gündemi değiştirme çabasından öte başka bir anlam ifade etmiyor. /11
 
Atı alan Üsküdar'ı geçti
Hürrem saraya yerleşti... Çoluk çocuğa karıştı... Dizinin senaristi akciğer kanseri olup hayatını kaybetti. Doğuş Grubu'nun eline geçen Star TV yüklü bir miktar para ödeyerek Show TV'nin elinden kaptı! Yani dizinin kanalı değişti. Valide Sultan aramızdan ayrıldı. Şehzade Mustafa baba olacak, Sultan Süleyman'ı ise dedelik heyecanı sardı. Hatice Sultan'ın başından mutsuz bir evlilik geçti. Sözlendi ama sözlüsünü kaybetti. Pargalı İbrahim ile evlilikleri çatırdıyor ama çoluk çocuğa karışmış durumdalar. Şehzade Mustafa ile Şehzade Selim arasında sürtüşmeler başladı... Bütün bu olaylar olup biterken Sayın Başbakan 2 yıl sonra rezaletin farkına varıyor...
 
Tarih 8 Ocak 2011... Söz konusu dizideki rezaleti farkeden Milli Gazete, RTÜK'ü göreve davet etti. 9 Ocak 2011 günü ise Manşetten konuyu gündeme getirmişiz. Aynı gün SHOW TV önündeki dev gösteriye imza atan ise Saadet Partisi olmuş. Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki "Bahtsız Bedevi" atışması sürerken dizinin 73. bölümü oynuyordu. Bugün Patriot füze sistemleri için NATO heyeti Türkiye'ye geliyor yarın ise Muhteşem Yüzyıl'ın 75. bölümü gösterilecek.
 
'Muhteşem' kamuflaj!
Türkiye'nin çevresi sorunlar yumağı ile kuşatılmış durumda. Böyle bir konjoktürde, Başbakan Erdoğan'ın dikkat çeken bir zamanlama ile Muhteşem Yüzyıl dizisini gündeme taşıması akıllara soru işaretlerini getirdi...
 
1) Başbakan Erdoğan, yıllar önce başlayan bir TV dizisini eleştirerek gündemi değiştirmek mi  istiyor? Zira, Türkiye'nin gittikçe zora giren dış politikası Başbakan Erdoğan'ı hayli sıkıştırmış durumda. 'Komşuları ile sıfır sorunlu' dış politikadan, tüm komşuları ile kavgalı hale gelen bir ülkeden söz ediyoruz. Suriye krizi ile yükselen ve Patriotların gündeme gelmesiyle zirveye çıkan dış politikadaki çıkmaz 'muhteşem' bir kamuflajla perdelenmek mi  isteniyor?
 
2) Başbakan Erdoğan'ın yayınlanmaya başladıktan yıllar sonra bir TV dizisini gündeme taşıması, Erdoğan'ın son dönemlerde tutarsız açıklamalarının son halkası. Erdoğan, Patriotların Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili önce 'haberim yok' dedi, ardından da Bakan Davutoğlu ve Köşk'ün açıklamalarından sonra gerçeği kabullendi.
 
Biz bunu yemeyiz
Türkiye'nin etrafındaki ateş çemberi her geçen gün daha da daralırken Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl çıkışı gündemi değiştirmenin dışında başka bir amaca hizmet etmiyor. İran ve Rusya Türkiye'ye kurulacak patriotlara sert tepki gösterirken, Türkiye şimdi de olası bir saldırıyı önceden haber veren erken uyarı uçağı AWACS talebinde bulundu. Kuzey Irak'ta Peşmerge ile Irak ordusunun savaşması da an meselesi.
 
Yaklaşan kış ayı öncesi PKK ve Suriye'deki PYD'nin varlığı da Türkiye'nin sınırlarının güvenliğini tehdit eder durumda.  Hem komşuları ve hem de kendi içinde sorunlar yumağıyla boğuşan bir ülkenin Başbakanın, bütün bu sorunları görmezden gelerek iki yıl önce başlayan bir dizi için bu kadar yaygara koparması, gündemi değiştirme çabasından öte başka bir anlam ifade etmiyor.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.