Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Konya’ya geldi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Konya’ya geldi.

Bakan yardımcısı Yılmaz’dan Konya’da temaslar

İlk olarak Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinde gerçekleştirilen “2023 Yılı 7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı” öğrenci uğurlama törenine katılan Yılmaz, daha sonra yapımı tamamlanan Meram Rukiye Mehmet Akış Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Okulu) ziyaret etti.

Kur’an tilavetiyle başlayan “7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı” öğrenci uğurlama töreninin açılış konuşmasını Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Avcı yaptı. Okul olarak dil eğitimine çok önem verdiklerini ifade eden Avcı, okul bünyesinde yürütülen akademik ve sanatsal faaliyetler hakkında bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de “İlim Çin’de de olsa gidip alınız diyen Peygamber Efendimiz’in işaret ettiği üzere, dil ve eğitimi için öğrencilerin Ürdün’e doğru, ilim yolculuğuna çıkacaklarını söyledi. Günümüz dünyasında yeni bir dili öğrenmenin adeta zorunluluk olduğunu da ifade eden Yiğit, bu programın önemine vurgu yaptı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz da Meram Tahir Büyükkörükçü Anadolu İmam Hatip Lisesinin ismine yaraşan bir şekilde yoluna devam ettiğini ifade ederek, dil eğitimi konusunda bu okulun bir marka haline geldiğini dile getirdi. Bu okulda yetişen öğrencilerin yabancı dil sınavlarında da çok önemli başarılar elde ettiğini anlatan Yılmaz, 2023 Yılı 7. Karakter ve Dil Eğitimi Ürdün Programı”na katılım sağlayacak öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Uğurlama duasının yapılmasının ardından 94 öğrenci ve öğretmen, Ürdün’ün Amman şehrine doğru yola çıktı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz daha sonra yapımı tamamlanan Meram Rukiye Mehmet Akış Anadolu İmam Hatip Lisesini (Proje Okulu) ziyaret etti. Yılmaz, okulla aynı bahçede eğitim veren Seyrantepe Kur’an Kursu öğrencileri ile bir araya geldi.

Nazif Yılmaz son olarak Konya Valisi Vahdettin Özkan’ı makamında ziyaret etti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.