Milletvekillerinin Katıldığı Bisikletli Eylemde Yumruklar Konuştu

Milletvekillerinin Katıldığı Bisikletli Eylemde Yumruklar Konuştu

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin destek verdiği Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen üyelerinin Maliye Bakanlığı önünde ‘servis hizmeti’ eyleminde arbede çıktı. Bisikletlerle Meclis’e yürümek...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal ile MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin destek verdiği Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen üyelerinin Maliye Bakanlığı önünde ‘servis hizmeti’ eyleminde arbede çıktı. Bisikletlerle Meclis’e yürümek isteyen sendika üyeleri ile polis arasında zaman zaman yumruklaşma yaşandı. Tartışmalar sırasında CHP’li Tanal ile MHP'li Yeniçeri polis engelini aşıp, bisikletle Meclis’e doğru yürüdü.

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Büro-Sen üyeleri Maliye Bakanlığı önünde çalışanları için ‘servis’ eylemi gerçekleştirdi. Sendika üyeleri, çekici marifetiyle yanlarında 70 adet de bisiklet getirdi. Eyleme, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri de destek verdi.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yaptığı açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarının merkez teşkilatlarının büyük bölümünde servis hizmeti verildiğini söyledi. Yokuş, "Ancak taşra teşkilatlarında personele servis hizmeti yok denecek kadar azdır. Servis hizmeti verilmeyen kamu görevlilerine ulaşım ücreti de ödenmemektedir. Özellikle metropol illerde servisi olmayan kurumlarda personel, otobüs dolmuş gibi toplu taşıma araçlarını kullanarak gitmektedir." dedi.

Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nda toplamda 70 binin üzerinde çalışanın olduğuna dikkat çeken Yokuş, Bakanlık çalışanlarına hem merkez hem de taşra teşkilatlarda servis hizmeti verilmediğini anlattı.

'MEMURUN SERVİSİNİ KALDIRMAK YERİNE AK SARAY'A BAKSINLAR'

Yokuş, "2015 Yılı Bütçesi’nde, tasarruf için kamu kurumlarında personel servisini kaldırmayı programlayan zihniyeti kınıyoruz. Raylı sistemlerin olduğu bölgelerde personel servislerinin kaldırılması, çalışanları mağdur edecektir. Devleti somutlaştıran, mesai mefhumu olmadan çalışan personelin var olan servisinin kaldırılması bir hak gaspıdır. 2015 yılı bütçesinden tasarruf etmek istiyorlarsa, memurun servisini kaldırmak yerine, Atatürk Orman Çiftliği’ne yapılan Ak Saray’a baksınlar. Kapattıkları yolsuzluk dosyalarına baksınlar. Devletin kaynaklarını çar çur eden yönetim anlayışından vaz geçsinler." diye konuştu.

Sendika üyeleri, ‘Servis hizmeti her memurun hakkıdır’, ‘Servisimizi istiyoruz’ pankartları açtı. Çeşitli sloganlar atan grubun çekici marifetiyle getirdikleri bisikletlerin Bakanlık önüne getirilmesine izin verilmedi. Polis sadece birkaç bisiklete izin verdi. Açıklamanın ardından grup, CHP’li Tanal, MHP Yeniçeri ile bisikletle Meclis’e gitmek istedi. Grubun önüne barikat kuran Çevik Kuvvet ekipleri, sendika üyelerinin geçişine izin vermedi. Vekillerin de içinde olduğu grup ile polis arasında tartışma ve itişme yaşandı.

CHP’Lİ VE MHP’Lİ VEKİLLER POLİS ENGELİNİ BİSİKLETLE AŞTI

Yolun açılmasını ve kaldırımdan Meclis’e gideceklerini aktaran Tanal ve Yeniçeri, polisin yolu açmaması üzerine harekete geçti. İki milletvekili, polis barikatını yanlarına aldığı bisikletle aştı. İki vekil daha sonra bisikletle Meclis’e hareket etti.

SENDİKA ÜYELERİ İLE POLİS ARASINDA ‘KÜFÜR VE YUMRUK’ POLEMİĞİ YAŞANDI

Bu sırada sendika üyeleri ile polis arasında arbede yaşandı. Eylemciler, yolu kapatmak isteyince tansiyon arttı. Sendika yöneticileri ile Çevik Kuvvet polisleri arasında çıkan arbede yerini zaman zaman yumruklaşmaya bıraktı. Emniyet amirleri ve sendika temsilcileri araya girerek, olayın büyümesini önledi. Arbede sırasında polis ile sendika üyeleri arasında ‘küfür ve yumruk’ polemiği yaşandı.

Bir süre trafiği kapatan grubu, polis buradan uzaklaştırdı. Bir süre sonra emniyet güçleri, ‘Eylemin yasa dışı olduğunu ve yolun açılması gerektiğini, aksi taktirde müdahale edileceği’ anonsunu yaptı. Yapılan anonsun ardından sendika üyeleri geri çekildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.