Milletvekiline trafik cezası kesilmeyecek

Milletvekiline trafik cezası kesilmeyecek

Milletvekili araçlarına, trafikte "itfaiye ve ambülans gibi" geçiş üstünlüğü tanıyan, cezalardan da muaf tutan düzenleme girişimi, tartışmaları beraberinde getirdi.

Yoğun siyasi gündemin içinde milletvekilleri için hazırlanan yasa teklifi tartışmalara neden oldu. O düzenleme, vekillere bazı yeni ayrıcalıkları içeriyor.

Türk Parlamenterler Birliği'nin girişimleriyle oluşturulan komisyon tarafından hazırlanan teklif, Mart ayı sonunda grup yönetimlerine sunulmuştu. Taslağa Meclis'teki 4 partinin görüşleri doğrultusunda son şekli verildi.

Düzenlemenin yasalaşması halinde; milletvekillerinin protokoldeki sırası öne çekilecek. Vekiller, illerdeki törenlerde Vali'den sonra yer alacak. Parlamento dışı kalsa da milletvekilleri ömür boyu diplomatik pasaport kullanma hakkına sahip olacak.

Hurşit Güneş: "Vekil oldukları için her türlü ayrıcalıklara karşıyım"

Düzenlemenin en çok tartışılan kısmı ise trafikte tanınan ayrıcalıklar oldu. Vekillerin araçları, ambulans ve itfaiye'ye tanınan geçiş üstünlüğüne sahip olacak.

"AKP Artvin milletvekili israfil kışla.. Biz milletvekili de olsak, yasal olarak ceza kesilmesi gerekiyorsa yazılır ve cezaya itiraz etmedik"

Adalet ve Kalkınma Partisi Artvin Milletvekili İsrafil Kışla'ya da emniyet kemeri takmadığı için ceza yazılmıştı. O cezayı savundu ama düzenleme yasalaşırsa vekiller artık trafik cezalarından da muaf olacak.

Emin Haluk Ayhan : "Kimin önceliği olacağı zaten belli. kanunla birisini birinin önüne geçirmek mümkün değil. Kimin aciliyeti varsa o geçecek."

Atilla Kart : "Trafikte imtiyaz anlayışına taraftar değilim"

Bazı milletvekilleri ise trafik ayrıcalığının gerekli olduğunu savundu.

Engin Özkoç: "Çok ayrıcalıklı olmamalı ancak vatandaşlara hizmet için çıkarılan ayrıcalıklara fazla takınılmamalı "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.