Milletvekili Şimşek: Memurlar Görevini Yaparken Siyaset Yapabilmelidir

Milletvekili Şimşek: Memurlar Görevini Yaparken Siyaset Yapabilmelidir

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, "Memurlar görevini yaparken siyaset yapabilmeli.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, "Memurlar görevini yaparken siyaset yapabilmeli. Memur, mesaisi bittikten sonra hangi siyasi partiye gönül vermişse gidip orada çalışabilmeli. Bugün yapmıyorlar da ne oluyor memur siyaset yapmıyor mu" dedi.

MHP Samsun Milletvekili Cemalettin Şimşek, Bafra'da Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı'nın (TÜRKAV) öğretmenevindeki kongresine katıldı. Şimşek, ülkeyi geçmişten geleceğe taşıyan, değerlere sahip çıkan kamu çalışanlarına, ülkedeki her kesimdeki insanlara ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "O bakımdan TÜRKAV bizim için çok önemli kuruluştur. Kamu Çalışanları Vakfı, çok önemli görevler ifa etmektedir. Bafra’da TÜRKAV’ın üyesini artırmamız gerekir. Ülkemizin geleceği kamu çalışanlarının elinde şekillenecektir. TÜRKAV 1989 yılında kuruldu. Ben de ilk kurulduğu zaman üyeleri arasındaydım. Şimdi değilim. Kamu Çalışanları Vakfı, Türkiye’nin memur sendikacılığına öncülük yapmıştır." diye konuştu.

Memurların sendikası olduğunu ama eksiklikleri olduğuna işaret eden Şimşek, "Sendikalara üye olabiliyorlar. Hala daha SGK mensubu işçi kardeşlerimiz siyaset yapabiliyor. Fakat 657'ye tabi kamu çalışanları arkadaşımız, kardeşimiz siyasette yoklar. Halbuki en yetişmiş elemanlar kamuda çalışıyor. Kamu çalışanlarının siyasette yer alması için ben canı gönülden istiyorum. Bunun için bir kanun teklifimin olduğunu belirtmek istiyorum. Memurlar görevini yaparken siyaset yapabilmeli. Memur mesaisi bittikten sonra hangi siyasi partiye gönül vermişse gidip orada çalışabilmeli. Bugün yapmıyorlar da ne oluyor, memur siyaset yapmıyor mu. Toplu pazarlık olmadan toplu sözleşme olmaz. Memurlar ücretlerini toplu pazarlık yaparak belirlemelidir.’’ diye ifade etti.



CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.