Milletvekili Bank Asya'nın Raporunu İstedi, Spk Mevzuat Engeli Yoksa Verecek

Milletvekili Bank Asya'nın Raporunu İstedi, Spk Mevzuat Engeli Yoksa Verecek

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de görüşülen 2015 Bütçesi'nde Borsa İstanbul’da Bank Asya’nın 1 ay işlem sırasının durdurulması ilişkin raporları Sermaye Piyasası Kurulu’ndan talep etti. SKK Başkanı Vahdettin Ertaş ise Tanal’ın...

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM’de görüşülen 2015 Bütçesi'nde Borsa İstanbul’da Bank Asya’nın 1 ay işlem sırasının durdurulması ilişkin raporları Sermaye Piyasası Kurulu’ndan talep etti. SKK Başkanı Vahdettin Ertaş ise Tanal’ın isteğine, “Mevzuata bakalım bir engel yoksa veririz.” şeklinde karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve hükümete yakın medyanın hedefine oturan Bank Asya hakkındaki uygulamalar TBMM’de görüşülen 2015 Bütçesi’ne de damgasını vurdu. CHP’li Tanal yapılan hukuksuzluklar karşısında zarara uğratılan Bank Asya’nın Borsa İstanbul’da işlem sırasının kapatılmasına ilişkin raporları SPK’dan talep etti. Bunun üzerine konuşan SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Borsa İstanbul tarafından alınan tüm kararların bir dayanağının bulunduğunu ve kendilerine da alınan her kararın raporlarının mutlaka verildiğini bildirdi.

Ertaş, Tanal’ın, "Raporları verir misiniz?" sorusunu tekrar etmesi üzerine, “Bir bakalım, var mı yok mu bilmiyorum.” cevabını verdi. Tanal’ın üçüncü defa sorusunun ardından Ertaş, “Mevzuata bakayım, bir engel yoksa veririz.” karşılığını verdi.

Ertaş, Bank Asya’nın işlemlerinin 1 ay süre ile kapatılması yetkisinin borsa yönetim kuruluna ait olduğunu ifade ederek, Borsa İstanbul başkanının konu ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiğini de sözlerine ekledi.

“HUKUKİ ÇERÇEVEDEN YAKLAŞIYORUZ, MAĞDULARIN HUKUKİ HAKKI VAR”

Eleştiriler karşısında konuşan BDDK Başkan Vekili Kemalettin Koyuncu da “Hukuki çerçeveden konuya yaklaşıyoruz.” dedi. Gerekli işlemler hassasiyetle yapmaya devam etiklerini belirten Koyuncu, “Sırların ifşa edilmesi ve bazı itibarın zedelenmesi gibi mevzularda ise sadece bizim kurumumuzun değil, burada işleri etkilenen herkesin adli makamlara başvurma hakkı var. Burada mağdur olduğunu düşünen insanların tabili adli makamlara başvurma hakkı var. Biz, bu çerçeveden yaklaşarak işlem tesis etmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.