Millet Saadet ile buluşacak

Millet Saadet ile buluşacak

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, “Seçim beyannamemizde yapabileceğimiz şeylerin sözünü verdik. Temel olarak seçim beyannamemizde, faizin kaldırılması, işsizliğin kökten çözülmesi gibi maddeler yatmaktadır” dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Tacettin Çetinkaya ve Mehmet Parlak Merhaba Gazetesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Milletvekili adaylarının ziyaretine Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı İsmail Aydilek ve Saadet Partisi İl Gençlik Kolları'ndan üyeler de katıldı. Saadet Partisi heyetini Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken karşıladı. Seçim çalışmaları ile ilgili bilgi veren Saadet Partisi 1. Sıra Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, ülkenin bir çok sorunlarının olduğunu belirterek, "Siyasette ya bendensin, ya düşmanımsın anlayışının hakim olduğu bir dönemde ülkemizin iki güzel partisi seçimlere ittifak olarak girme kararı almıştır. İttifak, milli birlik ve beraberlik duyguları ile kurulmuştur. 'Milli İttifak' kavramı ise doğal olarak oluşmuş bir isimdir. Türkiye genelinde güzel tepkiler alıyoruz. Gittiğimiz yerlerde bizleri coşku ile karşılıyorlar. Seçim beyannamemizde yapabileceğimiz şeylerin sözünü verdik. Temel olarak seçim beyannamemizde, faizin kaldırılması, işsizliğin kökten çözülmesi gibi kavramlar yatmaktadır" ifadelerini kullandı.

ŞEKER İTHAL EDER HALE GELDİK

Ülke ekonomisinin hızla çöktüğünü ve bunun yansımalarının olduğunu kaydeden Çetinkaya, "Bu ülke yıllarca bilinçsiz ekonomi politikaları ile yönetildi. Çiftçiye kota koydular, şeker pancarında. Bakın bu yıl 80 bin ton şeker ithal ettiler. Çiftçiye şeker pancarı ektirmediler, şimdi de yurt dışından şeker getiriyorlar. Biz çiftçinin her zaman yanında olacağız. Üretim kotasını kaldıracağız. Çiftçiye ekipman ve mazot desteği sağlayacağız. Çiftçiye ucuz mazot verip, kazandığı parayı mazota yatırmasını engelleyeceğiz. Asgari ücretten vergi alınması büyük bir haksızlıktır. Asgari ücretliden vergi yükünü kaldıracağız. Emeklilerimiz bugün, zor şartlar altında karınlarını doyuruyorlar. Devletin verdiği para yetmediği için 60 yaşında da olsa çalışmak zorunda kalıyor" şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI İŞSİZ KALMAYACAK

Saadet Partisi'nin seçim beyannamesinde üniversite öğrencilere yönelik olan maddeler hakkında da konuşan Çetinkaya, "Üniversitelerimiz eğitim yuvası olmaktan çıkmaya başlamaktadır. Aileler üniversitede okuyan çocuklarına bakmakta güçlük çekmekte, bir çok öğrenci garsonluk gibi okuduğu bölüm ile alakası olmayan işler yapmak zorunda kalmaktadır. Öncelikle üniversite gençlerinin mezun olduğu zaman da yapabileceği işlerde yarı zamanlı olarak çalışmalarını sağlayacağız. Mezun olan öğrencilerimiz, okuduğu bölüm ile ilişkili bir işe girebilecek. Mühendislik okuyan bir öğrencimiz, mezun olduktan sonra mecburen polis olmak için çalışmak zorunda kalmayacak. Herkes kendi uzmanlık alanında çalışacak, böylelikle ülke hızla kalkınacaktır" sözlerini kullandı.

TAŞERON İŞÇİ KADROYA GİRECEK

Ülkenin büyük bir sorunu haline gelen taşeron işçi sorununun, kadro ile çözüleceğini dile getiren Çetinkaya, şöyle konuştu: "Taşeron işçilik diye bir şey kalmayacak. Taşeron işçilerimizi kadroya geçireceğiz. Taşeron işçilerimizi çok ve ucuz çalıştırıyorlar. Kadrolu yatıyor, taşeron köleler gibi çalıştırılıyor. Bunun yanı sıra askerlik borçlanmasını kaldıracağız. Vatani bir görev olan askerliği yaparken, devlet güvencesi altında olunacağız. Konya'nın liman kentlerine olan ulaşımı sıkıntılı. Limanlara hızlı ulaşmak için, Konya'dan liman kentlere hızlı tren projesini hayata geçireceğiz ve Konyalı sanayiciyi limanla buluşturacağız. Çiftçilerimizin yanında nakliyecilerimiz de mazot mağduru, nakliyeciler artık para kazanamaz hale geldi. Onlara da destek sağlayacağız."

GENÇLERİMİZ KENDİ KÜLTÜRÜNDEN UZAKLAŞIYOR

Ülke gençliğinin batı tarzı yetiştirildiğini söyleyen Saadet Partisi Konya 9. Sıra Milletvekili Adayı ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak ise, "Gençlerimiz tabiri caiz ise cayır cayır yanıyor. Gençlerimiz kendi kültürümüzle, Müslüman kültürü ile büyümüyor. Aileler çocuklarını batı tarzı yetiştiriyor. Maalesef ülkemizdeki diziler de gençlerimizin böyle olmasında büyük bir etkisi var. Dizilerde aile yapımız batıdaki ailelerdeki gibiymiş gibi aktarılıyor. Eğitim sistemi de gençlerimizin kötü yollara yönelmesindeki sebeplerden bir tanesi. Aile ne kadar düzgün olursa olsun, okulda gereken eğitim verilmediği için gençler, kötü alışkanlıklar ediniyor" dedi.

HER 5 GENÇTEN 1 TANESİ İŞSİZ

İşsizliğin gençlerin hayatını kararttığını belirten Parlak, "Gençlerimiz yıllarca çeşitli okullarda okuduktan sonra okuduğu bölüm ile hiçbir alakası olmayan işlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Eğitim sistemi o kadar bozuk ki, mimarlıktan mezun bir arkadaşımız iş bulamadığı için garsonluk yapıyor. Eğitim fakültelerinde yıllarca sınavlarda, derslerde ter dökmüş öğretmen arkadaşlarımız yıllardır atanamıyor. Öğretmen olması gerekirken, atanamadığı için tezgahtar olanlar var. Üniversite yapmak marifet değil. Önemli olan bu üniversiteden mezun olanlara iş bulabilmek" diye konuştu.

ERBAKAN HOCA GENÇLERİ HEP DESTEKLEDİ

Necmettin Erbakan'ın hükümetin başına geldiğinde, 4 buçuk lira olan üniversite bursunu 13 buçuk liraya çıkarttığını hatırlatan Parlak, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: "Erbakan Hocamız gençleri çok önemserdi. Saadet Partisi olarak bizler de gençlerin her zaman destekçisi olduk. Erbakan Hoca iktidarında üniversite burslarını 4 buçuk liradan, 13 buçuk liraya çıkarttı. Bizler de üniversite öğrencilerini maddi olarak destekleyeceğiz. Öğrenim kredisi alan bir üniversite öğrencisi mezun olduktan sonra kendi bölümü dışında bir iş yaparsa bu para geri alınmayacak. Sadece öğretmenlik okumuşsa ve öğretmen olmuşsa bu para istenecek. Kaynak nereden gelecek diye soruyorlar, 13 yılda sadece faize ödenen para ile bu dediklerimizi gerçekleştiririz." Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut ise, Saadet Partisi heyetine seçim çalışmalarında başarılar diledi.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.