Midyatlı Gençler Yezidiler İçin Yardım Topladı

Midyatlı Gençler Yezidiler İçin Yardım Topladı

Mardin’in Midyat ilçesinde Şemikan Halkları Birliği üyeleri, Güven Mahallesi'ne yerleşen Yezidi vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı.Irak’ta IŞİD'in katliamlardan kaçan Yezidi vatandaşların yerleştiği Yezidi Kültür Evi’ni...

Mardin’in Midyat ilçesinde Şemikan Halkları Birliği üyeleri, Güven Mahallesi'ne yerleşen Yezidi vatandaşlar için yardım seferberliği başlattı.

Irak’ta IŞİD'in katliamlardan kaçan Yezidi vatandaşların yerleştiği Yezidi Kültür Evi’ni ziyaret eden Şemikan Halkları Birliği üyeleri, mağdur vatandaşları ziyaret etti. Ziyaret’te ihtiyacı olan malzemelerin listesini oluşturduktan sonra yardım çalışması başlatıldı.

Yaklaşık 200 kişinin kaldığı yardım toplama çalışmasında gıda, giyim ve ev eşyalarından oluşan yardım malzemelerini topladı. Yardımları Yezidi Kültür Evi’ne ulaştıran Midyatlı gençler, mahalle muhtarı Ebuzeyt Atalan ve Yezidi vatandaşlar tarafından karşılandı. Yardım malzemelerini teslim eden grup, onlarla sohbet etti.

Yapılan yardımlardan dolayı memnuniyetini ifade eden muhtar Ebuzeyt Atalan, "Bu aşiretliğin göstergesidir, bu akrabalığın ve dostluğun göstergesidir. Şu anda mahallemizde 200’ü aşkın yezidi misafirlerimiz bulunuyor. Tekrar bu desteklerinizden dolayı yardımı yapan ve ulaştıranlara teşekkür ederiz." dedi. Atalan, sığınmacıların sayısının artması yüzünden evlerde yer sıkıntısı yaşandığını sözlerine ekledi.

Şemikan Halkları Birliği adına açıklamada bulunana Hasan Ağırman ise "Irak’tan kaçan savaş mağdurlarının ilçemize yerleşmesi üzerine yardım çalışması başlattık. Amacımız bu mağdur halkların yanında olmak ve bu zor günlerinde acılarını paylaşmaktır. Mağdur vatandaşlar hangi din, dil ya da mezhebe bağlı olursa olsun yardıma koşmak insanlık görevimizdir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.