Mhp’li Vural: Akp, Pkk'yı Bir Parti, Öcalan'ı Da Bu Partinin Lideri Gösteriyor

Mhp’li Vural: Akp, Pkk'yı Bir Parti, Öcalan'ı Da Bu Partinin Lideri Gösteriyor

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin bugün, PKK’yı adeta bir parti, Öcalan’ı da bu partinin lideri olarak gösterdiğini savunarak,"Kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AKP'nin bugün, PKK’yı adeta bir parti, Öcalan’ı da bu partinin lideri olarak gösterdiğini savunarak,"Kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. PKK Kürtler’in temsilcisi değildir, Öcalan da, Kürtler’in temsilcisi olamayacak. Bu milletin haini, bir insandır.” şeklinde konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yasa dışı dinlemeler konusunda görüşlerini açıklayan Vural, “Birtakım kasetler ortaya çıkıyor. Bu tartışmalar ışığında ortaya çıkan bu ses kasetleri şunu ortaya koymaktadır ki, demek ki hükümet içinde bir organ, bu işin MHP önünde bulunan siyah arabadan izlemenin, görüntülemenin kimler tarafından yapıldığını açıkça ortaya koymaktadır. Bunların da sorgulanması gerekiyor. Yasadışı olan bu hususlarla ilgili bu bilgiler servis ediliyorsa, bundan öncekileri servis edenlerin kimler olduğuna ilişkin teyitler yapılıyor. Ben, buradan soruyorum. Sayın Başbakan Balgat’ı çok merak ediyorsun, hep takiptesin, hep izliyorsun. Ama MHP olarak biz, Türk milletinin özgürlüklerine uzanan bu despot ele karşı, mücadeleye kararlıyız.” diye konuştu.

HSYK konusunda anayasa değişikliği önerisinin bazı soruşturmaların üstünü örtmek amacıyla getirildiğini ifade eden Vural, “Biz bu anayasa değişikliği sürecinin tamamen yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının üstünü örtmek amacıyla bir parti yargısı oluşturmak amacıyla getirilen bir öneri olduğunu düşünüyoruz. O bakımdan MHP o kararlılığını ortaya koymaya devam edecektir.” dedi.

BEŞİR ATALAY'A TEPKİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın, Öcalan ile ilgili söylediği iddia edilen sözlerin sorulması üzerine Vural şu değerlendirmeyi yaptı: “Onların ortakları Öcalan tabi. Yol arkadaşı Öcalan. Ya beraber yürüttükleri, ya beraber böldükleri ile devam ediyorlar. Bunların, ‘beraber yürüdük biz bu yollarda’ diyerek namuslu ve şerefli oylarını alan millet yok, artık beraber yürüttükleri ve beraber böldükleri onların yol arkadaşı. Utanç vericidir. Bir terör örgütünün, teröristbaşının Kürtler’i öldürmüş, çocukları kadınları öldüren terörist başını Kürtler’in temsilcisi olarak gösteren bu zihniyet, kendisini bölücülüğe ve terörist başına teslim etmiş bir zihniyettir. AKP bugün, PKK’yı adeta bir parti Öcalan’ı da bu partinin lideri olarak gösteriyor. Kesinlikle kabul etmemiz mümkün değildir. PKK Kürtler’in temsilcisi değildir, Öcalan da Kürtler’in temsilcisi olamayacak. Bu milletin haini bir insandır.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.