Mhp'li Vekil Günal: Sosyal Yardımlar Siyasete Alet Edilmemeli

Mhp'li Vekil Günal: Sosyal Yardımlar Siyasete Alet Edilmemeli

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, sosyal yardımların siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi üzerindeki...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, sosyal yardımların siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesi üzerindeki görüşmeleriyle ilgili yazılı açıklama yapan Milletvekili Günal, sosyal yardımların sosyal devletin bir gereği olduğunu ve siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın siyaset üstü kalmaya özen göstermesi gerektiğini ifade eden Günal, muhtaç durumda olan çocukların sayısının azaltılması ve ortak programlarla eğitilmelerinin tarihi öneme sahip olduğunu ifade etti. Toplumda kangren haline gelmiş tüm sosyal sorunların önüne ahlaki yozlaşmanın önlenmesiyle çözülebileceğini, bunun da topyekün bir eğitim seferberliğiyle gerçekleştirilebileceğini vurgulayan Günal, yardımlarda her zaman veren elin alan elden haberinin olmaması gerektiğini kaydetti.

Günal, şunları söyledi: "Biz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na pozitif ayrımcılık yapıyoruz muhalefet olarak. Sadece şahsınızla ilgili değil çünkü bu Anayasa’mızda yazılı olan sosyal devlet olmanın bir gereği. Pozitif ayrımcılığı yaptıktan sonra, öncelikle de uyarıyoruz, siz de bu pozitif ayrımcılığa layık olmaya çalışın. Yani bunun bir sosyal devlet olmanın gereği olan bir bakanlık olduğunu, bir hükumet icracı bakanlığı olmadığını ilke olarak kabul ederek siyaset üstü tutmaya gayret edin ki biz de o pozitif ayrımcılığımızı devam ettirelim. 'Temel politikalarımız hak temellidir.' demiştiniz. Yani hak temelli, tamam, hak temelli kısmı nakdi kısımlarla ilgili. Kimler destek hak ediyor, kimler bu sınırın altında, kimler prim ödeyemiyor ya da ödeyecek durumda değil. Ancak bu yardımları yaparken de 'veren elin alan elden haberi olmamalı' düsturuna dikkat etmek gerekir. Ama asıl olan bence onun dışında biraz bu kesimlere karşı kucaklayıcı, şefkat elini uzatacak bir devlet anlayışı lazım. Burada yaptığınız birtakım çalışmalar var. Bu çalışmalarda elde ettiğiniz bulguları eylem planına dönüştürecek, o sorunları tedavi edecek yani sadece yardım yaparak değil, asıl devletin kucaklayıcı elini hissettirerek, çocukluktan itibaren aile içerisinde belli eğitimleri sağlayacak o boyutunu da temel yaklaşım olarak benimsemek lazım."

Günal, ülkede brüt asgari ücretin üçte birinden az olan 9,2 milyon kişinin olduğunu, ücretsiz sağlık hizmetlerinin yapısal reformlarla kendi primlerini öder hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.