MHP'li Özcan Yeniçeri'den Hülya Koçyiğit tepkisi

MHP'li Özcan Yeniçeri'den Hülya Koçyiğit tepkisi

MHP 'den 'Akil İnsan' Hülya Koçyiğit'e bir tepki daha geldi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, “Ben hiç film çevirmedim, Hülya Koçyiğit de siyaset yapmaya kalkışmasın” dedi.

Akil İnsanlar heyetine yönelik eleştirileri sürdüren MHP'den yeni açıklama geldi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, heyette bulunan sanatçıların meselayi anlamadan 'barış' diyerek gezdiğini ifade etti.

Oyuncu Hülya Koçyiğit'in Akil İnsanlar heyetinde olmasını da eleştiren MHP'li Özcan Yeniçeri, “Ben hiç film çevirmedim, Hülya Koçyiğit de siyaset yapmaya kalkışmasın” dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP'li Özcan Yeniçeri gündemi değerlendirdi. Toplantının başında konuşacağı kürsünün önüne büyük harflerle yazılı TC ibaresi ve altında Atatürk’ün bir sözünün bulunduğu yazıyı asan Özcan Yeniçeri, Akil insanları eleştirdi.

Ortada bir savaş varmış gibi gösterildiğini, savaş değil terör örgütü tarafından bir saldırı olduğunu söyleyen Yeniçeri, “Ey akilin akılsızları. Saldıran var savaşan yok. Tek taraflı saldırı söz konusudur. Burada savaşan yok ki barış gelsin” dedi. Anayasadan Türklük kavramının çıkarılamayacağını ifade eden Yeniçeri, şunları söyledi: “Ana babalarını ne kadar değiştirme imkanı varsa Türk kavramının da o kadar değişme imkanı var”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki fezlekeyi eleştiren Yeniçeri, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın savcıları göreve çağırmasının ardından MHP lideri Bahçeli’nin dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırlandı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında 2011 yılında yaptığı bir konuşma nedeniyle hazırlanan fezleke, Adalet Bakanlığı tarafından TBMM’ye gönderildi. Dağdaki eli kanlı katilerle BDP milletvekillerinin kucaklaşması ve mektuplaşmasını onaylayan Başbakan, bu sürece karşı çıkan MHP ve lideri için savcıları göreve çağırmıştı. Türkiye Cumhuriyeti 57. Hükümeti 3.5 yıl görevde kalmıştır. Bu hükümette maliye, ticaret, ekonomi, Hazine, bankalar, adalet ve içişleri koalisyonun MHP dışındaki ortaklarının sorumluluğundaydı.

Başbakan Erdoğan, ’bankalarla devleti zarara uğrattılar’ diyerek MHP’nin içinde bulunduğu 57. hükümet dönemindeki uygulamalar için komisyon kuracağını açıklamıştır. Bütün bunlar Başbakan Erdoğan’ın MHP liderine ve MHP‘ye yönelik olarak akla gelen ve gelmeyen her iftiranın, komplonun ve entrikanın devlet tarafından devreye sokulacağını göstermektedir. Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye üzerinde PKK’nın istediği tasarrufları yapabilmesi için MHP’nin aşılabilmesi gerektiğinden her türlü yargısız infazı, itibarsızlaştırma operasyonlarını devreye soktuğu anlaşılıyor. Başbakan, dikkatleri MHP üzerine çekerek PKK’ya verdiği tavizleri AKP/PKK ortaklığını, hükümetin şehitlerin ayaklar altına aldığı onurunu ve bölücülerin zafer naralarını halktan saklamaya çalışmaktadır.”

Yeniçeri’ye, Akil insanlar heyetinde yer alan sanatçı Hülya Koçyiğit’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerinden rencide olduğuna ilişkin açıklamasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru soruldu. Yeniçeri de kendisinin Koçyiğit’in filmleriyle büyüdüğünü söyledi. Sanatçıların meseleyi anlamadan sadece “barış” diyerek gezdiğini belirten Yeniçeri, sözlerini şöyle tamamladı: “Bayrak, vatan talep ediliyor. Ben hiç film çevirmedim, Hülya Koçyiğit de siyaset yapmaya kalkışmasın. Başbakan’a kendilerini bir enstrüman gibi kullandırmasın. Bu 63 kişinin toplumla alakası yok. Bunlar jakoben.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.