Mhp’li Durmaz: Selden Zarar Gören Bölgeler 'Afet Bölgesi' İlan Edilmeli

Mhp’li Durmaz: Selden Zarar Gören Bölgeler 'Afet Bölgesi' İlan Edilmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat ve ilçelerinde etkili olan dolu ve yağmur sonrası meydana gelen selden zarar gören bölgelerin ‘afet bölgesi’ ilan edilerek, acilen yaraların sarılması gerektiğini söyledi,...

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, Yozgat ve ilçelerinde etkili olan dolu ve yağmur sonrası meydana gelen selden zarar gören bölgelerin ‘afet bölgesi’ ilan edilerek, acilen yaraların sarılması gerektiğini söyledi,

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, selden etkilenen Yerköy’ün Sekili köyünde incelemelerde bulundu. Selin yol açtığı zararları yerinde gören Durmaz, vatandaşlardan bilgi aldı. Durmaz, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, Sekili’de tarladaki mahsulden köydeki evlere, camilere kadar pek çok yerleşim yerinin selden kullanılmaz hale geldiğini vurguladı.

İnsanların mağdur ve çaresiz olduğuna dikkat çeken Durmaz, “Sekili köyümüz, selin yol açtığı yaraların en fazla hissedildiği bölgelerimizden. Bu gün burada selin yol açtığı yaraları, zararları daha yakından gördük, vatandaşlarımızı dinledik. Selin yol açtığı yaraların çözüme kavuşması için yetkililerin bir an evvel vatandaşlarımızın derdine derman olması gerekiyor.” dedi.

Tarım arazilerindeki mahsulün de selden zarar gördüğünü vurgulayan Durmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın da bir an evvel afet zararlarına karşı çalışma başlatması gerektiğine işaret etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde pazartesi günü Yozgat’taki sel felaketinin yol açtığı zararları gündeme getireceğini kaydeden Durmaz, “Sel suları, insanların bir yıllık emeğinin, oturduğu yuvasının, ibadet ettiği camisini kullanılmaz hale getirmiş. Böyle bir manzara karşısında yetkililerin duyarsız kalmasına anlam veremiyor, bir an evvel harekete geçmeye davet ediyorum.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Sekili köyü ziyareti sonrası Sorgun ilçesine geçerek esnaf ziyaretlerinde bulundu. Durmaz, 10 Ağustos seçimlerinin Türkiye için kader seçimi olduğunu belirterek, Sorgunlulardan doğru tercihte bulunmalarını önererek, Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.