MHP ve CHP Meclis'i terk etti

MHP ve CHP Meclis'i terk etti

TBMM'de çözüm sürecine yönelik araştırma komisyonu önergesinin görüşmeleri sırasında MHP’li Oktay Vural’dan AK Partililere “Sizi PKK ile baş başa bırakıyoruz” çıkışı geldi.

AK Parti’nin çözüm süreci ile ilgili araştırma komisyonu kurulması önergesini, CHP’nin verdiği önerge ile birleştirmek isteyince TBMM Genel Kurulu’nda kıyamet koptu. CHP önergelerinin AK Parti ile birleştirilmesine şiddetle karşı çıkarken MHP’nin Genel Kurulu terk etmesi görüşmelere damga vurdu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın partisi adına söz alarak “Sizi PKK ile baş başa bırakıyoruz” demesi ve MHP’li milletvekilleriyle birlikte Genel Kurul Salonu’nu terk etmesinin ardından CHP milletvekilleri de görüşmelerden ayrıldı.

Çözüm sürecine ilişkin araştırma önergelerinin görüşmelerinde MHP Grubu adına kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural çıktı.

'YIKIMDAN SORUMLU BAKAN'

Kendisinden önce konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ı, ''Yıkımdan sorumlu bir bakan'' diye nitelendiren Vural, ''Bakmış, ne görüyor ne duyuyor. Bu konuşmayı yapan, açılımla ilgili de konuştu. Aç aç dedik, bir türlü açamadı. Ne konuştu, çözüm ne, barış dediğin ne, hiçbir bilgi vermiyor'' dedi.

Vural, çözüm ve barış sözcüğünün, kılıf, teslimiyet için araç olarak kullanıldığını savunarak, çözümün, barışın kiminle olacağını sorduklarını ancak cevap verilmediğini belirtti.

İmralı ve Oslo'da ne konuşulduğunun, mertçe millete anlatılması gerektiğini ifade eden Vural, ''Ama bakıyoruz, Sayın Bakan, konuştu, konuştu, ne söyledi, ey milletvekilleri çözüm neymiş Cevap yok, içi boş. Bunlar minareyi çalmışlar, kılıfını hazırlıyorlar'' dedi.

'PKK İLE BİRLİKTE DARBE YAPTILAR'

Oktay Vural şunları söyledi:

"Bu milletin Cumhuriyetine, milli kimliğine, milli mücadelesine, hukuk devletine Oslo'da, İmralı'da darbe planları hazırlandı. PKK ile birlikte Türk milletine darbe planı yaptılar. PKK ile Türk milletini korkutuyorsunuz. 511 milletvekiliyle 2007'de terör örgütünü bertaraf etmek amacıyla sınır ötesi operasyon yetkisi verdik, PKK'yı bertaraf edin diye. Bugün PKK taraf haline dönüştürülüyor, bu Meclis'e onaylatılıyor. Bertaraf edilmesi gereken PKK'yı, siz taraf haline, muhatap haline dönüştürdünüz. Sizin artık yol arkadaşınız PKK, düşmanınız MHP oldu, arkadaşlarınız bölücüler, düşmanınız milliyetçiler oldu.

"SİZİ PKK İLE BAŞ BAŞA BIRAKIYORUZ"

Bu önergenin altında İmralı canisinin parafı vardır. Hani kefen giymiştin, baldıran içecektin. Niye akil adamlara içiriyorsunuz, siz için. Siz terörün gölgesinde siyaset yapıyorsunuz, milletin değil karanlık mihrakların iradesiyle hareket ediyorsunuz. Araştırma komisyonu talebi PKK'dan geliyor, PKK'nın istek ve taleplerinin meşrulaştırmaktır. Kullanacağımız 'hayır' oyunun bile namusu ve şerefi vardır. Böyle bir ahlaksızca düzene MHP, 'hayır' oylarını bile alet etmeyecek, sizi PKK ile birlikte baş başara bırakıyoruz.''

Vural'ın bu sözlerinin ardından MHP'li milletvekilleri, salondan ayrılmak üzere ayağa kalktı. Bu sırada TBMM Başkanvekili birleşime ara verdi. Aranın ardından devam eden görüşmelere, MHP milletvekilleri katılmadı.

CHP DE TERK ETTİ

CHP Grubu adına Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin konuşma yapmasının ardından da CHP milletvekilleri Genel Kurul Salonu'nu terk etti.

KOMİSYON KURULDU

Daha sonra Genel Kurul'da, BDP, AK Parti ile CHP'nin verdiği ancak imzasını geri çekmesi üzerine AK Parti'li Can ve 20 milletvekilinin imzasıyla işlem gören önergeler, birleştirilerek kabul edildi.

Oylamaya, CHP ve MHP'nin Genel Kurul'a terk etmesiyle AK Parti ve BDP katıldı.

Komisyon, 17 üyeden oluşacak ve üç ay süreyle görev yapacak. Komisyon, gerektiğinde Ankara dışında da çalışabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.