Mhp Milletvekili Uzunırmak: İktidar, Hukukla Teminat Altına Alınır

Mhp Milletvekili Uzunırmak: İktidar, Hukukla Teminat Altına Alınır

Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Demokrasiye İlk Adım” konferansında konuşan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “İktidarın kaynağı demokrasilerde sandıktır.

Adnan Menderes Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen “Demokrasiye İlk Adım” konferansında konuşan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “İktidarın kaynağı demokrasilerde sandıktır. İktidar, hukukla teminat altına alınır. Eğer hukuk olmazsa iktidarı da teminat altına alamazsınız, çünkü en acı örneğini rahmetli Menderes’in ölümüyle yaşamışızdır.” dedi.

7 Ocak 1946’daki çok partili döneme geçişle ilgili konferansın açılışında kürsüye çıkan Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Uzunırmak, “İktidarın kaynağı demokrasilerde sandıktır. Meşruiyeti sandıktır ama iktidarın denetimi ve sınırlandırılması hukuktur. Hele hukukun üstünlüğünü kabul eden bir mantıktır, bir davranıştır. Hattâ iktidar hukukla teminat altına alınır. Eğer hukuk olmazsa iktidarı da teminat altına alamazsınız, çünkü en acı örneğini rahmetli Menderes’in ölümüyle yaşamışızdır. Demokrasiye, halk iradesine, sandık iradesine hukuksuz bir şekilde darbeyle son verilmiştir. Demek ki iktidarı bile teminat altına almak, sandık sonuçlarını bile teminat altına almak hukukla mümkün oluyor. Öyleyse demokrasi kültürünün ve bilincinin yükselmesi, mutlaka ki hukuk bilincinin kabulünün yükselmesiyle doğru orantılıdır. Rahmetli Menderes’i, yaşadığı şartlar içerisinde hizmetleriyle anlatmak çok güzel bir şey, çok doğru bir şey ama onun daha ötesinde biz Aydınlılar olarak, rahmetli Adnan Menderes’i taşımalıyız. Menderes bütün siyasetçinin, demokrasiyi savunanların ortak değeri olmalı. Menderes, istismarlardan ve ithamlardan kurtulmalı. Biz Menderes’in katline sebep olanların pişmanlığını temin edebilirsek, o zaman hedefimize ulaşmış oluruz. Yok, bir cephe açarak o cephe içerisinde savaşarak Menderes’i katledenleri pişman olmaktan muzaffer olup olmamayı devamlı tartıştırırsak, biz Menderes’in düşüncesine hizmet etmiş olmayız. Öyleyse bize düşen, Menderes’i bütün demokrasi tarihinde, demokrasiyi savunan bütün siyasetçilerin ortak değeri, ortak bilinçlenmesi ve ortak kültürü haline getirmektir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.