Mhp Meclis Üyesinden Operasyona Tepki: Hırsızların, Soyguncuların Karşısındayız

Mhp Meclis Üyesinden Operasyona Tepki: Hırsızların, Soyguncuların Karşısındayız

Kocaeli merkezli 8 ili kapsayan polise yönelik algı operasyonda gözaltına alınan 11 isimden birçoğu Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Vatandaşlar ve polis yakınları da emniyet önüne gelerek, gelişmeleri takip etti. Kardeşi gözaltına...

Kocaeli merkezli 8 ili kapsayan polise yönelik algı operasyonda gözaltına alınan 11 isimden birçoğu Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Vatandaşlar ve polis yakınları da emniyet önüne gelerek, gelişmeleri takip etti. Kardeşi gözaltına alınan MHP Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Akpınar da emniyetin önüne geldi. Akpınar, "Devletimize verilecek bir hesap varsa veririz. Bu devletin haini değiliz. Bu devleti seviyoruz. Milleti seviyoruz. Biz para pul hesabında değiliz hizmet hesabındayız. Daime hırsızların, soyguncuların karşısındayız." dedi.

DÜN ARAMA YAPILDI, BUGÜN GÖZALTINA ALINDILAR

Kocaeli merkezli, 8 ilde başlatılan operasyonda 17 polise işlem yapılmıştı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün yanı sıra İstanbul, Diyarbakır, Edirne, Sivas, Bitlis, Gümüşhane ve Ardahan'ı kapsayan operasyonda, 17 polisin ikametlerinde arama yapılmıştı. Bugün de söz konusu 17 polisten 10'unun gözaltına alındığı, gözaltına alınanların büyük çoğunluğun emniyete getirildiği kaydedildi.

"ASIL PARALELLER ÖZERLİK İLAN EDİYOR"

Haberi duyan, polis yakınları ve çok sayıda vatandaş, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün önüne geldi. Emniyet önünde toplanan ve bilgi almaya çalışan vatandaşlar, 'Güçlüyüz çünkü haklıyız', 'Hukuku katledenler tarih sizi unutmayacak', 'Sıfırlamaya doymayanlar hukuku da sıfırladılar' gibi dövizler açarak operasyona tepkilerini ortaya koydu. Emniyet önünde operasyona tepki gösteren esnaf Fahri Kayadelen, "Polis ailelerine destek olmak için buradayız." dedi. Kayadelen, şunları kaydetti: "Bu bir kupür davasıdır. Bunların içinin boş siyasi operasyon olduğunu biliyoruz. Yarın hakim karşısında çıkacak orada da bunun içinin boş olduğu tescillenecek. Polislerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün Türkiye'nin gerçek gündemi, Soma, Ermenek'tir. Fakat Suriye sınırında olanları hepimiz biliyoruz. Özerkliği ilan eden paralelleri görmezden gelip de bu insanlara paralel yaftası yapıştıranları er geç kanunlar, hakim huzuruna çıkacaktır. Zulüm hiçbir zaman ilelebet gitmemiştir. Siyasi operasyonlar, bu operasyonu başlatanların başına patlayacaktır."

"HESABIM VARSA VERİRİZ BİZ VATAN HAİNİ DEĞİLİZ"

Sivas Emniyet Müdürlüğü'nde şube müdürü olarak görev yapan kardeşi Fatih Akpınar'ın gözaltına alınması üzerine, MHP Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Akpınar da emniyetin önüne geldi. Üzgün olduğunu söyleyen Akpınar, "Devletimize verilecek bir hesap varsa veririz. Bu devletin haini değiliz. Bu devleti seviyoruz. Milleti seviyoruz. Hepimiz Elhamdülillah Müslümanız. Ehli Sünnetiz. Biz başka bir şey bilmeyiz 'Paralel, maralel'. Biz devlete sadece hizmet için buradayız. Kayseriliyiz. Ben ülkücüyüm. MHP'den eski belediye başkanıyım. Kardeşimde benim gibi vatanını milletini seven birisidir. Hiç utanacağı bir şeyi yok. Devlet ne emretmişse onu yapmıştır. Bugün bedel ödenecek deniyorsa onu da ödeyecektir. Kardeşim Sivas'ta gözaltına alındı. Orada şube müdürüydü." diye konuştu. Akpınar, şunları kaydetti: "Kardeşim orada lojmanlarda oturuyor. Birçok olay oldu değişik bir şey olsa yerinde bulunmazdı. Bugün devlet istedi buraya geldi. Devlet ne diyorsa onu yapacak. Ama hukuksuzluk varsa bu dünyanın hesabı öbür dünyada muhakkak görülecek ve bir yanlışlıkları varsa onun hesabını çekecekler. Devletimizin sahibiyiz, kendisiyiz. Bu milletin ta kendisiyiz. Kayseri Özvatan MHP'den şimdi Büyükşehir Meclis üyesiyim. Ömrümüzün sonunda kadar millete hizmet için varız. Biz para pul hesabında değiliz hizmet hesabındayız. Daime hırsızların, soyguncuların karşısındayız."

"ÜÜ 'Y' İÇİN GELDİ AMA HEPSİNİ GERİ GETİRDİ"

Emekli öğretmen Erdem Özergün de emniyet önüne geldi. Gümüşhane'de görev yapan komiser oğlu Emin Safa Özergün'ün gözaltına alındığını kaydetti. "Devletine hizmet eden, o hizmetinde hiçbir şeyden ödün vermeyen bir evlat yetiştirdik." diyen Özergün, şöyle devam etti: "Devletine layıkıyla hizmet eden evlat yetiştirdik. Yinede bu devletine en iyi şekilde de hizmet etmek için Gümüşhane'ye gitti. Orada çalışırken cumartesi sabahı aradığımda, 'Baba evi aramaya geldiler' dedi. Tabi buradaki hukuksuzlukları bugün yaşamıyoruz. Günlerdir bu emniyet teşkilatının kahraman evlatlarına verilen ezayı cefayı hepimiz televizyonlardan görüyoruz, gazetelerden takip ediyoruz. İnşallah buradan da alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum. Çünkü evlatlarımız hiçbir hatalı işlem yapılmadı. Hep devletin söylediklerini, kim ne emretti ise düzgün ve doğru bir şekilde yaptılar ve yapmaya da devam edecekler. Buradan da alnımız ak ve başımız dik bir şekilde çıkacağız. Buna inancımız sonsuz çünkü evlatlarımıza güveniyoruz. Tam devlet adamı gibi yetiştiler onlarla gurur duyuyorum. İnşallah bu zor günler geçecek. Söylenecek çok şey var neresinde başlayacağıma, içim o kadar boşaltacağım bilmiyorum. Yıllarca AK Parti'ye oy verdik. Pişmanım. Kendi, 'Aldanmışız' diyor ya asıl aldanan biziz. Yıllarca biz ona oy verdik oy istedik eşimizden dostumuzdan Üç 'Y' için geldiğini söyledi. Yolsuzluk yasaklar hangisini yerine getirdi. Hepsini geri getirdi. Allah onlardan hesabını sorsun. Eğer yanlış yapmışlarsa, ellerinde emniyeti var, hukuku var, askeri var, polisi var. Bunların bir tane suçunu çıkartıp ortaya koysunlar ben burada kendimi yakmaya hazırım. Bir tanesinin suçu yok. Ama bu garabet nereye kadar gidecek onu da bilemiyorum."

Gözaltına alınan 2 polisin avukatı olan Hüseyin Bacacı da açıklama yaptı. Bacacı, "Kamuoyunda algı oluşturmanın bir gayreti olarak, bir kısım emniyet personelinin iş yeri ve ikametlerinde arama faaliyeti icra edildi. Yapılan aramada hiçbir şekilde suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır. Bilgisayar ve dijital verilere el konulmuştur. Son günlerin moda tabiriyle algı operasyonun Kocaeli ayağı dün itibariyle sergilenmiştir. Bu sabah itibariyle gözaltı işlemleri icra edilmiştir. Bugün 11 polis gözaltına alınmıştır. Bir kısmı emniyete intikal ettirilmiştir. Bu haberler algı oluşturmanın en bariz örneği. Yani dün gözaltı olmadan 17 polisin gözaltına alındığının kamuoyuna aktarılması algı oluşturmanın en bariz örneğidir. Arama kararı olmasına rağmen emniyet birimlerince gözaltı olduğu şeklinde basına sızdırılmış ve bu yönde haberler yapılmıştır. Daha sonra kasıtlı ve keyfi uygulamanın 'sehven' olduğu bizzat yetkili emniyet birimince duyurulmuştur." dedi.

Bacacı, müvekkillerinin vatana, millete hizmet ettikler için görevlerini en iyi şekilde yaptıkları için mükafat olarak burada olduklarını belirterek, "Tarih bu durumu kaydetmektedir. Şeref madalyaları hayırlı olsun demek bize düşmektedir." ifadelerini kullandı. Bacacı, gözaltı nedeniyle ilişkin de şunları kaydetti: "Usulsüz dinleme olduğu söyleniyor. Fakat müfettiş soruşturmaları esas alınıyor. Bu soruşturma mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler usulsüz şeklinde diye gözaltı yapılmıştır. Mahkeme kararıyla yapılan dinlemeler, bu mahkeme kararlarına şekli eksiklik vardır, usulü eksiklik vardır şeklinde müfettiş raporları tanzim edilmiş, tabi bu siyasi baskıyla yapılmıştır. Aslı astarı, hukuki hiçbir mesnedi olmayan iddialarla şuan gözaltındalar. Kendileri gayet müsterih hiçbir şekilde moralleri bozuk değildir." Bacacı, polislerin yarın sabah adliyeye sevk edilmesini beklediklerini aktardı. Polis yakınları ve vatandaşların emniyet önünde bekleyişi de devam ediyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.