Mhp İl Başkanı:bizden Olmayanın Hakkı Bize Helaldir Mantığı Doğru Değil

Mhp İl Başkanı:bizden Olmayanın Hakkı Bize Helaldir Mantığı Doğru Değil

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ayhan Sezer, okul müdür atamalarını tamamının aynı sendikadan olmasının abes olduğunu belirterek bizden olmayanın hakkı bize helaldir mantığının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi....

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ayhan Sezer, okul müdür atamalarını tamamının aynı sendikadan olmasının abes olduğunu belirterek bizden olmayanın hakkı bize helaldir mantığının doğru bir yaklaşım olmadığını söyledi. Sezer, "Milli eğitim kurumları, doğrudan siyasetin merkezine alınmıştır. Adı üzerinde milli olması gereken eğitim kurumları ve eğitim sistemi, bir nevi birilerinin güç gösterisi yaptıkları siyaset arenasına dönmüştür." dedi.

    Sezer, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, okul müdürlüklerinde yapılan atamaların tam siyasetin göbeğini yerleştirildiğini kaydetti. Sezer, eğitim- öğretim yılı, okul müdürlerinin, mesleklerinde uzun yıllar başarıyla hizmet etmiş olmalarına rağmen, puanlama sistemi adı altında yapılan uygulamaya tabi tutulması sonucunda yetersiz not aldıkları için bulundukları yöneticilik görevinden alınmalarının sıkıntılarını yaşadığını vurguladı.

    Uygulamanın teoride not sistemine ve yüksek not alanın daha başarılı olduğu varsayımı temeline göre kurulmuş gibi görünse de, pratikte sistemin o şekilde çalışmadığını aktaran Sezer, şöyle dedi: "Yıllar boyunca eğitim sistemi içerisinde çok başarılı yöneticilerden bulunmuş, çeşitli takdir ve ödüller almış birçok okul müdürümüzün bir anda başarısızmış gibi değerlendirilmesi çok adil ve doğru olmayan değerlendirme sistemi ile karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir."

    "‘Siyasete en çok uzak tutulması gereken kurumlardan biri olan milli eğitim kurumları, doğrudan siyasetin merkezine alınmıştır." diyen Sezer, şöyle konuştu: "Adı üzerinde milli olması gereken eğitim kurumları ve eğitim sistemi, bir nevi birilerinin güç gösterisi yaptıkları siyaset arenasına dönmüştür. Kendileri ile aynı görüşte olanların, yeterli olup olmadıklarına bakılmaksızın taltif ve takdir edildiği, farklı görüşlerde olanlarında ne kadar mükemmel olurlarsa olsunlar, tekdir edildikleri, farklı görüşlerde olanlarında ne kadar mükemmel olurlarsa olsunlar, tekdir edildikleri, cezalandırdıkları keyfi uygulamaların hüküm sürdüğü ortamlar haline gelmiştir."

    Bu uygulamaların hemen görülen olumsuz tesirlerinin yanı sıra gelecek nesiller üzerine etki edecek telafisi mümkün olamayacak neticeleri olacağını dikkat çeken Sezer, şöyle konuştu: "Bizleri en çok endişelendiren, eğitim öğretim camiası içerisinde yöneticilerin yerini, hükümet yanlısı yöneticilerin almasının yanı sıra, gelecek nesillerimizin karanlık bir bilinmeze doğru sürükleniyor olmasıdır. Görevleri, kanunlar tarafından, üyelerine verilmiş olan hakların uygulayıcılar tarafından ihlal edilmesini engellemek olan bazı sendikalar, başka sendika üyelerinin haklarının ihlal edilmesine aracılık ederek, bu günaha ortak olmaktadırlar. Bizden olmayanın hakkı bize helaldir mantığı doğru bir yaklaşım değildir. Sendikalaşmanın amacı da bu değildir." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.