Mhp Grup Başkan Vekili Vural: Başbakan Hubris Sendromuna Yakalandı

Mhp Grup Başkan Vekili Vural: Başbakan Hubris Sendromuna Yakalandı

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hubris (kibir) sendromuna yakalandığını iddia etti.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hubris (kibir) sendromuna yakalandığını iddia etti. Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Vural, “Başbakan ve yolsuzluk çetesi, rant soygununa izin vermeyen savcılara, hakimlere bu yüzden savaş açmıştır. Erdoğan ve ekibi bu savcı, hakim ve polislerden kurtulmak içinde Paralel Devlet Yapılanması (PDY) adlı bir örgüt icat etmiş durumdadır. Hükümet, adeta bir paranoyaklar topluluğu haline gelmiş vaziyette. Yakında kuraklığın sebebini de bu paralel devlete bağlarlarsa şaşırmayacağız.” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın, "10 yıl sendromu" denen ve 10 yılı aşan iktidarlarda görülen hubris sendromuna yakalandığını öne süren Vural, “Aslında bu hubris sendromu, 15. Louis’nin ‘Benden sonra tufan’ diyen anlayışının sendromudur. Bununla İngiltere’de Tony Blair’in 10 yıldan fazla iktidarda kalanlarla ilgili yapılan teşhisler, tıbbi anlamda bir dergide konu olmuştur. Şu ortamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hubris sendromunun verilerini ortaya koyduğunda, bu teşhisin cuk diye oturduğunu göreceksiniz. Hubris sendromunda kişi, giderek gerçekle teması kaybediyor ve yalnızlaşıyor. Kişinin, kendi imajıyla narsistik bir meşguliyeti oluşuyor. Geri adım atmamak ve güçlü adam imajını kaybetmeme çabası, kendisinin ve ülkesinin öncelik ve ilgilerinin aynı olduğunu düşünmesi, kendisinden üçüncü tekil şahıs olarak bahsetmesi, kişinin özellikle gündelik politikaya ya da mahkemeye değil, tarihe ve Tanrı’ya karşı sorumlu olduğu duygusunu taşıma; aynen Recep Tayyip Erdoğan ve şürekasının yaptığı gibi. Giderek gerçekle temasını kaybeden, kibire dayalı yetersizlik, yani kişinin aşırı özgüveni. İşte bu hubris sendromu tam tamına, 10 yılı aşkın bir iktidar olmuş Recep Tayyip Erdoğan iktidarına ve anlayışına cuk diye oturmaktadır. Özellikle psikologlara sesleniyorum, 11 yıldır bu ülkeyi yöneten bu iktidarın aslında hubris sendromuyla neler yaptığını bir makale konusu yapsalar, zannederim çok iyi bir laboratuvar çabası olacaktır.” şeklinde konuştu.

‘BAŞBAKAN DON KİŞOT GİBİ’

Başbakan Erdoğan'ın Avrupalılara anlattığını söylediği PDY’nin hayalet bir yapı olduğunu savunan Grup Başkan Vekili Vural, “Cadı avı olmayacak diyen Başbakan da hayalet avcılığına soyunmuş, tıpkı Hayalet Avcıları filmindeki gibi. Hayaletlerle savaştığını söyleyen bir iktadara ne denir? Hani nereden çıktı şimdi bu hayalet düşmanlar? Anlaşılan o ki Erdoğan, kendi kırmızı kitabını uygulamaya koymuş, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasını yürüten savcı, hakim, polis yolsuzlukları dile getiren medya kuruluşları, kısacası herkesi hayalet düşman ilan etmiş, kendisi de hayalet avcısı olmuştur.” dedi. Türkiye’de hayaletler ve yel değirmenlerine savaş açmış bir başbakan ve hükümet bulunduğunu iddia eden Oktay Vural, “11 yıldır beraber yürüdüğünüz, beraber ıslandığınız insanlara bugün ne diyorsunuz? Çete diyorsunuz, inlerine gireceğiz diyorsunuz, darmadağın edeceğiz diyorsunuz, Haşhaşiler diyorsunuz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, kurtulmak için satmayacağı kimse kalmamıştır. 12 yıl önce Erbakan’ı sattılar, sata sata geldiler. Önce merkez sağdaki insanlarla birlikte oluyoruz diye beraber girdiler, ondan sonra Erkan Mumcu dahil liberallerin hepsini sattılar. Sonra, 'yetmez ama evet'çilerle birlikte oldular, 'yetmez ama evet'çileri de sattılar. Şimdi cemaatle birlikte oldular, cemaati de satıyorlar. Bakanlarını sattı önce. Bakanlarıyla ilgili kendini kurtarmak için, ‘İmza verin.’ dedi, ondan sonra çıktı il başkanları toplantısında, ‘Pislikleri temizledik.’ dedi. Kendisini kurtarmak için her şeyi yapıyor.” diye konuştu.

MANDAL GÖNDERMESİ

MHP Grup Başkan Vekili Vural, AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ı ise "mandal" göndermesiyle eleştirdi. Yıldırım’ın, liman operasyonu kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakılan bacanağına gönderme yaparak, “Kimin parasıyla parfüm dağıttın bilmiyorum, kim dağıtıyor bilmiyorum ama bil ki İzmirliler iş yapmayan, iş yapmamaktan kokanlarla maalesef Türkiye’yi rüşvet ve yolsuzluk kokusuyla kirletenlerden de kurtulmalıdır. O bakımdan parfüm marfüm kesmez İzmirlileri. Bu kokulardan parfümle kurtulması mümkün değil. Onun için İzmirlilere tavsiyem, şu mandalla burunlarını kapatmalarıdır.” dedi.

Oktay Vural daha sonra partisine yeni katılan vatandaşlara rozetlerini taktı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.