Mhp Genel Başkanı Bahçeli: Köşk İle Mesafeli Olacağız

Mhp Genel Başkanı Bahçeli: Köşk İle Mesafeli Olacağız

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bundan sonraki süreçte köşk ile ilişkilerine yönelik olarak fazla samimi olmayacaklarını söyledi. Bahçeli, resmiyetle hususiyeti ayıracaklarını ve mesafeli kalacaklarını kaydetti.  &

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bundan sonraki süreçte köşk ile ilişkilerine yönelik olarak fazla samimi olmayacaklarını söyledi. Bahçeli, resmiyetle hususiyeti ayıracaklarını ve mesafeli kalacaklarını kaydetti.

    Devlet Bahçeli MHP Genel Merkezi'nde cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdikten sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir basın mensubunun, "MHP’nin bundan sonraki süreçte köşk ile ilişkisi nasıl olacak?"’ sorusuna Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak devlete olan saygısı her zaman geçerli olandır. Fazla samimi olmayacağımızı resmiyetle hususiyetimi ayıracağımızı ve mesafeli kalacağımız bilmenizi isterim. 17-25 Aralık'tan aklanmadan resmi görüşmeleri sıcak bir iklime çekemeyiz." dedi.

    "ERDOĞAN’IN BAŞKANLIK SİSTEMİ SUYA DÜŞMÜŞTÜR"

    "Oy oranına baktığımızda İhsanoğlu’ başarılı buldunuz mu? sorusuna Bahçeli, "Kamuoyu araştırmalarına baktığımız vakit Sayın İhsanoğlu başarılıdır başarısız olan Erdoğan’dır. KONAR’a bakın ANAR’a bakın diğerlerine bakın hepsi yüzde 53 ile yüzde 57 arasında Recep Tayyip Erdoğan'a şans veriyorlardı. İhsanoğlu'na ise yüzde 37 yüzde yüzde 38 veriyorlardı. Demek ki doğru olanı kamuoyu araştırmaları açısından İhsanoğlu olmuştur. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 57-58 ile cumhurbaşkanı olarak parlementer rejimi başkanlık sistemine çevirme hayalleri suya düşmüştür."

    "Seçim sonuçlarını gözlemlediğinizde Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) herhangi bir itirazda bulunmayı düşünüyor musunuz? ilişkin soruya Bahçeli, "Çok sayıda itiraz şu an başlamıştır. Seçimlerde ufak tefek olaylar olmuştur ama itiraza sebep teşkil edebilecek çok olay vardır zannediyorum bunlar yarından itibaren devreye girmiş olacaktır." ifadelerini kullandı.

    "HDP'nin adayında 2-3 olarak bir artış görülüyor bunu nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna ise Bahçeli, "Tercih edilmiştir. Belli bir oranda da sayıları artmıştır. Bunu yüksek bir başarı olarak bölücülüğe hizmet eden bir anlayışa sahip olmaya götürmek doğru değildir." cevabını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.