Mezar Yeri Fiyatı Vatandaşa Yüksek Geldi, Belediye Geri Adım Attı

Mezar Yeri Fiyatı Vatandaşa Yüksek Geldi, Belediye Geri Adım Attı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında mezar fiyatlarında değişikliğe gidilerek ‘aile bloke mezar yeri' 9 bin 500 liradan 20 bin liraya yükseltildi. Belediyenin bu kararı üzerinden 2 ay geçtiği halde vatandaş bu...

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında mezar fiyatlarında değişikliğe gidilerek ‘aile bloke mezar yeri' 9 bin 500 liradan 20 bin liraya yükseltildi. Belediyenin bu kararı üzerinden 2 ay geçtiği halde vatandaş bu fiyatı ödemekte zorlandı. Vatandaşlar ödeme yapamayınca geri adım atan belediye, Karşıyaka Mezarlığı'ndaki bazı parseller hariç mezarlık fiyatlarının 2014'ün sonuna kadar ‘eski fiyattan' satılması kararını aldı.

    Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin eylül ayı toplantısında eş yanı ve aile mezarlık ücretlerinin fiyatı arttırılarak 20 bin liraya yükseltildi, ödeme süresi de 1 ayla sınırlı tutuldu. Uygulamanın üzerinden 2 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen vatandaşlar bu yüksek fiyatları ödemekte zorlandı. Bunun üzerine harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014'ün sonuna kadar mezar yerlerini ‘eski fiyattan' satma kararı aldı. Buna göre Karşıyaka Mezarlığı'nda bazı parseller dışında, aile bloke mezar satışlarının 2014 yılı sonuna kadar 9 bin 500 lira olarak tahsil edilecek.

    2014 SONUNA KADAR ESKİ FİYATTAN

    Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında yapılan olağan toplantıda Karşıyaka Mezarlığı'ndaki bazı parseller dışında, aile bloke mezar satışlarının 2014 yılı sonuna kadar 'eski fiyat' olan 9 bin 500 lira olarak tahsil edilmesi ile ilgili önerge oybirliği ile kabul edildi.

    Önergede, daha önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alınan ve aile bloke mezar satış fiyatının 9 bin 500 liradan 20 bin liraya çıkarılmasını öngören kararlar hatırlatılarak, geçtiğimiz aylarda tahliyesi gerçekleştirilen ve mezarlık yeri olarak belirlenen Mermerciler Sitesi'nin bulunduğu 66, 105, 106 ve 107 parseller dışında kalan aile bloke mezar ücretlerinin, eski fiyattan uygulanması istendi. Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilen önergede şu ifadelere yer verildi: “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13 Aralık 2013 tarih ve 2296 sayılı kararı üzerinden aile bloke mezar talebinde bulunan Ek-1 listedeki vatandaşlarımız 1 ay içerisinde ödemelerini yapmayı taahhüt ettikleri halde cenazelerinin verdikleri manevi acıyla, taziye ziyaretlerinin yoğunluğu sebebiyle ödemeleri unuttukları, maddi sıkıntılar yaşadıklarını, ayrıca ücret artışını da ön göremedikleri için ödemeleri yapamadıkları, vatandaşlarımızdan sözlü ve yazılı gelen yoğun talep ve isteklerden anlaşılmaktadır. Hakkaniyete uygunluk açısından aile bloke mezar ücretlerinin 2014 yılı sonuna kadar 13 Aralık 2013 tarih ve 2296 sayılı Meclis Kararına göre ödemeleri hususu bilgilerinize arz olunur.”

    9 BİN 500'DEN 20 BİN LİRAYA YÜKSELTİLMİŞTİ

    Belediye Meclisi'nin eylül ayı toplantısında Karşıyaka Mezarlığı'nda define açık olan ve yeni açılacak mezar alanlarında uygulanan 4 bin lira olan "eş yanı bloke mezar" yeri ücreti 4 bin 500 lira; 9 bin 500 lira olan 'aile bloke mezar yeri' ücreti ise 20 bin lira oldu. Tahliyesi gerçekleştirilen Mermerciler Sitesi'nin bulunduğu parsellerde yeni açılacak mezar alanlarına yapılacak definlerde 'eş yanı beton mezar' ücreti ile 'aile bloke mezar yeri' ücreti ise 20 bin lira olarak belirlendi. Cebeci Asli Mezarlığı'nda 15 bin lira olan defin ücreti, 20 bin liraya çıkartıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.