Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yasin Aktay’a Devir Teslim

Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Yasin Aktay’a Devir Teslim

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Yasin Aktay’a devretti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini Yasin Aktay’a devretti.

AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan devir-teslimde Türkiye’nin Brüksel’e yaptığı ziyaret ve Çavuşoğlu’nun Aktay’a bakanlık göndermesi ön plan çıktı. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı’nın çok verimli bir başkanlık olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bugüne kadar çok sayıda bakanı buradan kabineye göndermiştir. Dış İlişkilerden Sorumlu ilk genel başkan yardımcımız Yaşar Yakış Dışişleri Bakanı oluşmuştur. Aynı şekilde benden önceki görev yapan Egemen Bağış yine AB Bakanı olmuştur. Yine Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, genel başkan yardımcılığından bakanlığa atanmıştır. Daha önceki devlet bakanımız Kürşat Tüzmen, bakanlıktan sonra buraya gelmiştir ve en son Çağatay Kılıç kardeşim de bu sefer iki bakan çıkarmıştır dış ilişkiler başkanlığı." diye konuştu.

"BRÜKSEL ZİYARETİ VERİMLİ GEÇTİ"

Türkiye’nin Brüksel’e yaptığı ziyarete de değinen Çavuşoğlu, "Brüksel ziyareti son derece başarı geçmiştir. Brüksel’de yaptığımız ikili görüşmelerde edindiğim izlenim de budur. Hem Türkiye tarafından hem AB tarafından çok başarı geçen biz ziyaret olarak değerlendiriliyor. Avrupalı dostlarımızın da sık sık vurguladığı gibi bu düzeydeki ziyaretlerimizi ve diyaloğumuzu daha da artırmamız gerekiyor. Daha ziyaret bunun kötü gerçekleşmesini arzu edenleri de gördük. Bugün Türkiye AB için çok önemli bir ülkedir. AB’de bizim için vazgeçilmez bir süreç ve vazgeçilmez bir hedeftir. İki tarafta da bu anlayış devam ettiği sürece bazen sorunlar olabilir, bazen eksiklikler olabilir, bazen de sitemlerimiz olabilir karşılıklı, önemli olan bu hedeften sapmamaktır ve geri adım atmamaktır." ifadelerini kullandı.

AKTAY: ÇOK ÖNEMLİ BİR MUTFAK

AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı’nı önceden beri takip ettiğini vurgulayan Aktay ise "Dışarıdan hayranlıkla izlediğim bir çalışma ve çabalarının bir halkası olarak beni göreve devdi ettikleri için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Benden önce bu görevi çok başarı işe yaptılar. Bir bütün olarak Türkiye’nin dış politikasını birlikte yürüttüler. AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığı çok önemli bir mutfak ve Türkiye’nin dış politikasının oluşumunda çok önemli bir katkıları olmuş." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.