Mevlana turunun şampiyonu Konya

Mevlana turunun şampiyonu Konya

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) takviminde yer alan ve 2.1 klasmanında koşulan 16. Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turunun ferdi genel klasman şampiyonu Konya Selçuklu Belediye Spordan Mevlüt Erkan oldu. Turun son etabı olan Konya-Kızılören etab

Büyükşehir belediyesi önünden saat 10.15’de start alan 44 sporcunun mücadele ettiği, dik yokuşların yer aldığı Konya-Kızılören parkurunda zaman zaman grupta kopmalar yaşansa da Konya Şeker Fabrikası önünde bitiş çizgisine sporcular toplu giriş yaptı. Bulgar takımından Aleksandır Aleksiyev, 2 saat 16 dakika 8 saniye ile birinci olurken, aynı zamanla ikinciliği Konya Selçuklu Belediye Spor’dan Mevlüt Erkan, üçüncülüğü ise Konya Şeker Spor’dan Fatih Keleş elde etti.

Son etabın yokuş primini yarışı üçüncü bitiren Fatih Keleş kazanarak kırmızı mayonun sahibi oldu. Etabın 41. kilometresinde Sprit primini (Yeşil Mayo) ise yarışın ikinci ve sarı mayo sahibi Mevlüt Erkan, kazanarak, turun ferdi genel klasman birinciliğini elde etti. Yarışın sonunda 5. etab yarışında dereceye giren sporculara mayolarını ve madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) başkanı Emin Müftüoğlu ile Konya Şeker Spor Başkanı Yavuz Erence takdim etti.

Mevlana Müzesi çevresinde 2 kilometrelik parkurda 15 turdan oluşan 4. etap yarışını ise Kocaeli Brisa Spor'dan Ahmet Aydoğdu tekerlek farkıyla birinci tamamladı. 16-19 Haziran tarihleri arasında 5 etaptan oluşan ve toplam 305 kilometre koşulacak 16. Uluslararası Mevlana Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde 4. etap Gençler Kriteryum yarışı, Mevlana Müzesi çevresinde gerçekleşti.

Mevlana Müzesi önünden çıkış yapan sporcular 2000 metrelik parkurda 15 tur üzerinden 30 kilometre yarış koştu. 49.24 süreyle bitiş çizgisine aynı anda gelen Kocaeli Brisa Spor'dan Ahmet Aydoğdu tekerlek farkıyla birinci, Bulgar takımından Angel Sotirov ikinci, Antalya Kepez Belediye Spor'dan Uğur Tıraş üçüncü oldu. 2. ve 3. tur koşularının sarı mayo sahibi Konya Selçuklu Belediye Spor'dan Mevlüt Erkan, 4. turun sarı mayosu ile yeşil mayoyu giymeye hak kazandı. Konya Şeker Spor'dan Fatih Keleş ise kırmızı mayoyu elde etti.

Mevlana Müzesi önünde düzenlenen ödül töreninde 4. tur yarışında dereceye giren sporcuların madalyalarını Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Baykan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Genel Sekreteri Bekir Gezer ve Gençlik ve Spor İl Müdürü MuhittinYıldız verdi. Sarı mayo sahibine mayosunu UCI Komseri İtalyan Sandro Coccioni, Kırmızı mayoyu Konya Emniyet Müdürü Yardımcısı Adem Başarır ve yeşil mayoyu Konya Spor Yazarlar Derneği Başkanı Recep Çınar giydirdi.

Otelde düzenlenen genel klasman ödül töreninde, 16. Uluslararası Gençler Mevlana Bisiklet Turu’nun ferdi genel klasmanda Konya Selçuklu Belediye Spor’dan Mevlüt Erkan birinci, Konya Şeker Spor’dan Fatih Keleş ikinci, Bulgaristan Milli takımından Aleksandır Aleksiyov üçüncü olarak açıklandı. Genel takım klasmanında ise Bulgaristan National Team takımı birinci, Konya Şeker Spor takımı ikinci ve Konya Selçuklu Belediye Spor takımı üçüncü olarak belirlendi.

Ferdi ve takım klasmanında dereceye giren sporcu ve takımlara kupalarını TBF Başkanı Emin Müftüoğlu, Bisiklet Derneği Başkanı Fatih Yılmaz, Konya Spor Yazarları Derneği Başkanı Recep Çınar, Gazeteci Yazar Cihat Yazıcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Yıldız ve gazeteci Orhan Berk verdi. Törenin ardından bir konuşma yapan TBF Başkanı Müftüoğlu, genelde hiçbir yerde konuşma yapmadığını, ancak bisiklet duygusunu Konya’da hissettiği için konuşmak istediğini söyledi.

Müftüoğlu, “Böyle güzel bir ortamda yerli, yabancı, teknik adamlarıyla bisiklet ailesiyle birlikte olmaktan ve böyle güzel bir 16. Mevlana Turu’nu bitirmekten mutluluk duyuyorum. Bisiklet ailesi adına tüm sporculara, teknik adamlara, Konya’da emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürüme, Bisiklet Derneği Başkanıma, büyük katkıda bulunan sayın valimize, Şeker Fabrikası başkanıma, emniyet güçlerine, jandarma il komutanlığına sonsuz teşekkür ediyorum. İnşallah, daha büyük turlarda buluşmak dileklerimi iletirken,sporcularımıza sezon sonuna kadar olan yarışlarda kazasız, başarılı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum.’dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.