Mevlana sevgisi tablolara yansıyor

Mevlana sevgisi tablolara yansıyor

Mevlana ve sema hayranı olan ressam Nilgün Karakaş, Konyadaki 4. sergisini Mevlana Üniversitesinde açtı

Mevlana ve sema hayranı olan ressam Nilgün Karakaş, Konya’daki 4. sergisini Mevlana Üniversitesi’nde açtı. Tam 15 yıldır sadece, ‘Mevlana ve sema’ temalı resim yaparak Mevlana’ya olan sevgisini tablolara yansıttığını ifade eden sanatçı, “Mevlana dışında hiçbir resim yapmadım. 15 yıl içerisinde yaptığım tabloların sayısını hatırlamıyorum. Bazen öyle bir aşka geliyorum ki yaptığım tabloları koyacak yer bulamıyorum. Özel olarak yurt dışına gönderdiğim tablolardın kalanlarını bana bu konuda destek veren kurum ve kuruluşlara bırakıyorum. Bu beni çok mutlu ediyor. Çünkü Mevlana sevgisini tablolar aracılığı ile dünyanın dört bir yanına ulaştırmak güzel bir duygu” dedi.

Uluslar arası alanda başarılı çalışmalara imza atan ve halen UNESCO’nun ressamı olan Nilgün Karakaş, tablolarına yansıttığı duyguları ile Allah sevgisini ve Mevlana’nın hoşgörüsünü tüm dünyaya anlatıyor. Konya’daki 4. sergisini Mevlana Üniversitesi’nde açan sanatçı Karakaş, “Mevlana’ya olan aşkım, onun yolunda onun felsefesi doğrultusunda ilerledi. Yaptığım her eserde onun bir sevgisini gördüm. Mevlana’nın sevgisini, hoşgörüsünü ve tevazusunu bir yaşam felsefesi düşünerek bu yolda edindiğim duygularımı eserlerime yansıtıyorum. Bu sergimin açılmasında Mevlana Üniversitesi’nin değerli hocalarından Aziz Yıldırım beyin büyük katkısı var. Burada ayrıca Konya’da Nar-ı Aşk isimli sanat galerisini birlikte açtığımız çok değerli dostum vitray sanatçısı Ali Biroğlu’nun da eserleri var. Bizlere bu imkanı sunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konya’da açtığı tüm kişisel sergilerinden büyük ilgi gördüğünü özellikle vurgulayan Karakaş, “Bu nedenle Konya’da olmaktan ve Konya’da sergi açmaktan çok mutluyum. Mevlana, Sema ve Semazen resimlerini yaparken ayrı bir huzur ve manevi sevgi hissediyorum” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.