Metro Projesinin takipçisi olacağım

Metro Projesinin takipçisi olacağım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Biz, ülkemizi ve şehirlerimizi sadece aşkla sevmekle kalmadık.Her alanda büyüttük. Son 17 yılda Konya’ya 51 katrilyon yatırım yaptık. Metro projesi gibi kritik projelerin takipçisi olacağım."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konyalılarla buluştu. Kılıçarslan Şehir Meydanı’nda düzenlenen mitinge Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Leyla Şahin Usta, AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri katıldı.

4-2-067.jpg

 

METRONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Mitingde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına Konya’yı ve ilçelerini selamlayarak başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Projelerimizle devam inşallah diyeceğiz. Metro başta olmak üzere tüm kritik yatırımların takipçisi olacağım. Gençlerimize bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ülkemizin en genç belediye başkanlarından biri olarak Konyamızda Uğur İbrahim Altay görev yapacak. Uğur kardeşimizin birikimine ve tecrübesine güveniyoruz” dedi. Erdoğan, daha sonra şunları kaydetti: “31 Mart’ta sandığa iyi sahip çıkmamız gerekiyor. Birileri AK Parti’ye ders vermek istiyor. Dönem ders verilecek dönem değil. İki elin parmakları gibi bir araya gelinecek bir dönem. En kritik seçimlerden birini yaşayacağız. 4,5 yıllık bir icraat dönemi var. İstikrar ve güven ortamının devam etmesini garantiye alacak bir sonuç çıkması gerekiyor. Aksi takdirde birilerinin ekmeğine yağ süreriz. Ortaya çıkacak bir olumsuzlukta hala milletimizle ve ülkemizle uğraşanlara gün doğar. Yeni Zelanda’daki teröristin ne yaptığı ortada. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplantısına katıldık. Yeni Zelanda’dan gelen bir heyetle oturduk, dertleştik. Neler yapmamız gerekiyor bunları konuştuk. Avustralya’da konuşan senatör teröristin benzeri Türkiye’de var.” Erdoğan, miting sırasında vatandaşlara Yeni Zelanda’da camiye yapılan terör saldırısını izlettirdi.

ASIL HESAP SANDIKTAN SONRA SORULACAK

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e tepki gösteren Erdoğan, “Bu ülkede adalet var, bu ülke hukuk devleti. Gereken hesabı da vereceksin. Senin dirsek temasında olduğun Bay Kemal milletvekilliğine güveniyor. Onunla ilgili çalışmaları yargıya bildirdik. Gereken neyse yapılacak. Kalkıp da YPG’yi savunan birisini biz yanımıza alamayız. YPG bize mi saldıracak diyor. Saldırıyor. İnşallah seçimden sonra yargıyla üzerine gideceğiz. Asıl hesap sandıktan sonra sorulacak” dedi. “Siyaset sadece gönül kazanma değil, kırgın gönülleri tamir etme işidir” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Nuraylılılık yapanlar bizimle yürüyemez. AK Parti’nin içinde böylelerini barındırmayız. 10,5 milyon üyemiz var. Türkiye’nin en yaygın teşkilatına sahip partiyiz. Böylesine büyük bir yapıdan elbette eksikler çıkar, hatalar da çıkar. Bu partinin tek sahibi vardır. O da milletin ta kendisidir. Görevleri AK Parti’ye hizmet etmek olanlar var. Şahsım da bu millete ve partiye hizmete hizmet etmek için var. 31 Mart’ta bu partiye sahip çıkın. AK Parti’nin kapısının içerisinden tek bir yanlış bir kişinin girmesine müsaade etmeyelim.”

17 YILDA 51 KATRİLYONLUK YATIRIM  YAPILDI

Konuşmasında Konya yatırımlarından da bahseden Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz ülkemizi ve şehirlerimizi sadece aşkla sevmekle kalmadık. Her alanda büyüttük. Son 17 yılda Konya’ya çok önemli yatırımlar yapıldı. Konya’ya 51 katrilyon yatırım yaptık. 8 binin üzerinde yeni derslik inşa ettik. 2 devlet üniversitesini kazandırdık. Necmettin Erbakan ve Teknik Üniversite’yi kazandırdık. Yeni yurt binaları daha açacağız. 42 bin kapasiteli stadyumu yaptık. 10 adet gençlik merkezi yaptık. Yüzme havuzları, gençlik merkezleri, spor salonları gibi tesisleri yaptık. 9 bin dekar alana sahip Meram Millet Bahçesi’ni şehrimize kazandırdık. 2 millet bahçesi daha yapmak için çalışmalara başladık. Millet Kıraathanelerini açtık. 3,5 katrilyon tutarında sosyal yardım yaptık. Sağlıkta 86 adet tesisi şehrimize kazandırdık. 31 hastaneyi hizmete soktuk. 1200 yataklı Şehir Hastanesi’ni Konya’ya kazandıracağız. Hastanenin yüzde 60’ı tamamlandı. Hans, George, Helga böyle hastanelere giremiyor. Ahmet, Mehmet böyle hastanelere girebiliyor. Derbent’e, Yunak’a yeni hastane yapmak için çalışmalara başlattık. Son 17 yılda 21 bin konut projesini hayata geçirdik, sahiplerine teslim ettik. 8 bin vatandaşımızın sorununu İmar Barışıyla çözdük.”

YENİ ULAŞIM PROJELERİ HAYATA GEÇECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında yeni ulaşım ve yol yatırımlarından bahsetti. “Metro hatlarımızla ilgili yeni bir dönem başlatıyoruz” diyen Erdoğan, şunları söyledi: “Mevcut Alaeddin-Mevlana-Adliye Tramvay hattı çalışmalarına ek çalışmalar yapılacak. Etüd çalışmalarını başlattık. Yakında ihaleye çıkacak. Konya’yı yüksek hızlı trenin merkezi haline getirdik.  Kayacık Lojistik Merkezi’ni şehrimize kazandırdık. Konya-Karaman Hızlı Tren Hattını işletmeye açtık. Sinyalizasyon çalışmaları sürüyor. Konya Karaman arası 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya kadar düşecek. Karaman Ulukışla kesimin altyapı ve üstyapı çalışmaları sürüyor. Hedef 2023 yılına kadar hızlı tren hatlarını 29 ilimizle buluşturmak olacaktır. Buğday Pazarı Yüksek Hızlı Tren Garı’nda sona geliyoruz. İnşallah bu yıl hizmete gireceğiz. Konya-Antalya-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren hattı başlayacak. Projenin etüd çalışmaları devam ediyor. Kayacık Konya Hattı’nın yanındaki hat sayısını 4’e çıkaracağız. İstanbul’da Marmaray, İzmir’de Egeray, Ankara’da Başkentray gibi Konya’ya da yeni bir raylı sistem hattı kazandırıyoruz. İki adet yüksek hızlı tren, bir adet konvansiyonal hat olmak üzere 3 hat bulunuyor. Kayacık-Konya arasındaki çift hatta bir tane daha ilave ederek, bu kesimdeki hat sayısını 4 çıkaracağız. Günlük toplam 20 banliyo seferinin yapılacağı 15 bin yolcunun taşınacağı modern bir banliyo hattı yapılacak.  Sanayi ve şehir merkezi arasındaki ulaşım sorununu çözeceğiz. Konya Havalimanın yolcu ulaşım kapasitesi 1 milyonu geçti.”

MAVİ TÜNEL PROJESİNİ HAYATA GEÇİRDİK

Konya Ovası’nda yapılan sulama projeleri hakkında konuşan Erdoğan,  “Mavi Tünel Projesini hayata geçirdik. Konya’ya 21 baraj inşaat ettik. 9 baraj 6 gölet daha inşa ettik. Bay Kemal bunları da duy. Senin kiminle oynuyorsun. Kendine gel kendine. Son 17 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleriyle binlere dekar alanı suyla buluşturduk. 122 kilometre uzunluğundaki Mavi Tünel İrsaliye Hattı’nı hizmete açtık. Çumra’nın ve Konya’nın 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılıyoruz. ASELSAN, Konya’da bir fabrika kuracak. Hisselerin yüzde 49’u savunma sanayinde hizmet veren firmalara verilecek. Bu yatırımın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Konyalı yatırımcılarımızı 16 katrilyonluk yatırımla destekledik. Konya’da 14 ilçemize doğalgazı verdik. O kömürlü günler sona erdi. İnşallah kısa zaman içerisinde Konya’yı daha güzel hizmetlerle buluşturacağız. AK Partili ve MHP’li kardeşlerimiz birlikte olacak ve zillet ittifakına buradan oy çıkmayacak. Dünyamızda ve ülkemizde yaşanan gelişmeler 2023 hedeflerine ulaşmamız gerektiğini ortaya koyuyor” diye konuştu.

BİZ SIRTIMIZI ALLAH’A VE MİLLETE DAYADIK

Konuşmasında HDP’li yöneticilere ve Yeni Zelanda’da camiye terör saldırısı düzenleyen teröriste de  yüklenen Erdoğan, “İkide bir çıkıyorlar Kürdistan diyorlar. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge mi var? Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Ege Marmara, bölgeleri var. Kürdistan’ı merak ediyorsan. Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var. Defol git orada yaşa. Bu Anadolu topraklarını bölemeyeceksiniz. Eee terbiyesiz senin o Yeni Zelanda’daki ne farkın var. Ne diyor Avrupa yakasında yaşamazsın. İstanbul’a Konstantinapol diyor. Senin buna gücün yeter mi? İsrail’de Netanyahu denen adam da aynı haltı yiyor. Talihsiz bir açıklama daha yapıldı. Sayın Trump Golan Tepelerinin İsrail’e ait olduğunu söyledi. BM’nin burada İsrail’in hükmü olmadığı karar var. Bunun takipçisi olacağız.  Teröristler çıkıyor. Teröristbaşının heykelini dikeceğiz diyor. Kandil’deki ne diyor? Oylar Doğu’da HDP’ye diyor. Onlar sırtını nereye dayarsa dayasın. Biz sırtımızı milletimize ve Allah’a dayadık. İnşallah 31 Mart’ta bunlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Hep birlikte rabiamıza sahip çıkacağız” dedi. Erdoğan konuşmasının sonunda kenevirden yapılmış torbaların içerisinde çay paketi hediye etti.

KONYA AK PARTİ’NİN SARSILMAZ KALESİDİR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Cumhurbaşkanımız yeryüzündeki bütün mazlumlara umut olmuştur. Konya’mız bu davanın mihenk taşı, bu hareketin sarsılmaz kalesidir. 31 Mart akşamı kendine yakışanı yapacak ve 31 ilçenin tamamını alacaktır. 886 milyonluk yatırım devam edecek. Konyamız için Konyamızın geleceği için hızlı bir şekilde projelerimizi başlattık. Birçok projeyi hamdolsun başlattık. Şehirlerimiz için vatandaşımız için hizmet etmeye edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi dönemi hep çöp ve çamur dönemi olmuştur. AK Parti belediyeciliği önemli yatırımlar almıştır” diye konuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “31 Mart son derece önemli bir dönem. Uzun 4,5 yıllık seçimsiz bir dönemde daha pratik kararlar alınacaktır. Güçlü bir icraat dönemi olarak başlamak istiyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu yapacağınıza inancımız tamdır. Konyamıza yatırımlarımlar sürecek. Şehir Hastanesini gelecek yıl hizmete açacağız” dedi.

DÜNYANIN GÖZÜ 31 MART SEÇİMLERİNDE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “31 Mart sadece yerel yönetim seçimi değil. Özellikle Konya için. Konya işi her zaman ehline verdi. Bundan sonra da verecek inşallah. Konya durmak yok, yola devam” dedi.  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Konya’dan tüm Türkiye’ye önemli mesajlar veriyoruz. Rahmetli Tahir Hocanın dediği gibi ey Dünya senin neyin olursa bizim güvendiğimiz yalnız Allahımız var. Tüm dünya bu seçimlere çevirdi. AK Parti ve MHP kardeşliği ile kurulan Cumhur İttifakı’nın ne yapacağını bekliyorlar. İnşallah Cumhur İttifakı kazanacak. Konya’da neler yaptığımız, projelerimiz ortada. Bu mübarek şehirde yaşayan herkesin yaşam kalitesini artırdık. Allah yar ve yardımcımız olsun. Sayın Cumhurbaşkanım Konyamız birlik içerisinde gösterdiğiniz hedeflere emin adımlarla yürümektedir. Konya sizi her zaman olduğu gibi gönlüne basmıştır” dedi.

ZİLLET İTTİFAKINA HAYIR DİYECEĞİZ

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Cumhur İttifakı’nın alacağı oy oranı tüm dünya tarafından izlenecek. Bu vebal ile bu sorumluluk sandıklara gideceğiz. Hem Konya’yı hem Türkiye’yi daha güçlü yapmak için evet diyeceğiz. Bu bayrağı indirmek, bu ezanı susturmak isteyen o zillet ittifakına hayır diyeceğiz” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Ayrımız gayrımız yok. Hepsi de Cumhur İttifakı’nın adayı. Konyamız 31 Mart’ta yüksek bir oyla gerekli mesajları verecektir. Türkiye’yi iç savaşa götürme hesabı yapanların başına sandıkları geçireceğiz” diye konuştu. Konuşmaların sonunda Cumhur İttifakı belediye başkan adayları tanıtıldı.

EMRE ÖZGÜL/HALİD ŞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum