Metro ihalesine 3 firma katıldı!

Metro ihalesine 3 firma katıldı!

Konya Metrosu'nun ilk etabının ihalesi 2 Ekim Çarşamba günü Ankara'da yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ihaleye kamuoyunun da yakından 3 firma katıldı. İhalenin kazananı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak

Konya kamuoyunun yıllardır büyük bir merakla beklediği Konya Metrosu ile ilgili ilk somut adım geçtiğimiz gün atıldı. 2 Ekim Çarşamba günü Konya Metrosu ihalesi sessiz sedasız bir şekilde yapıldı. İhaleye kamuoyunun da yakından tanıdığı firmalar katıldı. China CMC-Taşyapı İnşaat ortaklığı 1 milyar 196 milyon 499 bin 923 TL, Kalyon İnşaat Kolin İnşaat Ortaklığı 1 milyar 205 milyon 455 bin 553 TL, Cengiz İnşaat da 1 milyar 232 milyon 619 bin 236 liralık teklif verdi. İhalenin kazananı önümüzdeki günlerde belli olacak. İhalede işin adı ise, ‘Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı (ring Hrs) hattı İnşaatı ve Elektomekanik Sistemleri ile Araçların Temin Montaj ve İşletmeye Alma’ olarak yansıdı.

İHALE 4 YIL SONRA YAPILABİLDİ

2004 yerel seçimlerinde dönenim Belediye Başkan Adayı olan ve daha sonra belediye başkanı seçilen Tahir Akyürek’in seçim vaatlerinden biri olan Metro Projesi ile ilgili ilk somut adım 15 yıl sonra atıldı. 2015 yılında da dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından lansmanı yapılan Konya Metrosu’nun ihalesi 4 yıl sonra yapılabildi. Konya’da yapılan lansman programında konuşan Davutoğlu, ilk etabın 2018 yılı Aralık ayında tamamlanacağı müjdesini vermişti. Ahmet Davutoğlu’nun lansman programından 1 yıl sonra istifa etmesinin ardından metro projesi uzun yıllar gündeme gelmemişti. 15 Temmuz darbe girişimi ve yaşanan ekonomik kriz yüzünden sürekli ertelenen Metro Projesi için ilk somut adım nihayet atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Eylül 2019 tarihinde Konya’da gerçekleştirdiği mitingde Metro Projesi’nin ihalesinin Eylül ayı içerisinde yapılacağını açıklamıştı.

1. ETAP NEÜ-MERAM BELEDİYESİ HATTI

İhalesi gerçekleştirilen Konya Metrosunun birinci etabı; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi'nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı projeden oluşuyor.

2. ETAP KAMPÜS HATTI OLACAK

Daha sonra hayata geçirilecek 2. etap ise Alaaddin ile Kampüs hattının yer altına alınmasından oluşacak. Konya Metrosu'nun tamamı yer altında inşa edilecek. Başlangıcından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak.  Konya metrosu için 1 milyar avronun üzerinde yatırım gerçekleştirilecek.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

baskan-erdogan-mujdeyi-vermisti-(20).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum