Meteoroloji'den yeni uyarı

Meteoroloji'den yeni uyarı

Konya’da dün öğle saatlerinde başlayan, akşam saatlerinde de etkisini arttıran yağmur ve dolu yağışı, kent merkezi ve bazı ilçelerde taşkınlara neden oldu

Kentte dün  öğleden sonra başlayan yağış akşama doğru şiddetini artırdı.  

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 31 İlçe Belediye Başkanlığı ekiplerinin, yoğun yağıştan hasar gören yolların onarımı yaptığı aktarıldı.

Kentte kurum ve kuruluşların seferber olduğu belirtilen açıklamada, "Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nin (AADYM) çağrı merkezine düşen 45 vaka değerlendirildi, 43'ü sonuçlandırıldı. 2 vakaya ilişkin çalışmalar sürüyor." ifadesine yer verildi.

Açıklamaya göre, Botsa Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaşa ait 100 adet bal arısı kovanı ve 100 adet arı kutusu telef oldu. Başka bir vatandaşın 6 küçükbaş hayvanı telef oldu. Mahallelerde bulunan tarım arazileri zarar gördü. Sel taşkını tamamen kontrol altına alındı.

Dere Mahallesi'nde yoğun yağış sonucu mahsur kalan 2 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı, Karaağaç Mahallesinde zarar gören yollara ilişkin çalışmalar sürüyor.

METEOROLOJİ'DEN YENİ AÇIKLAMA 

Meteoroloji, daha önce Konya’da bugün (9 Haziran 2022) yağış beklenmediğini duyurmuştu. Ancak güncellenen tahminler sonrasında şu uyarı yapıldı:
“Yapılan son değerlendirmelere göre; 09 Haziran 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Konya'nın doğu kesimleri ile Karaman, Aksaray ve Niğde çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerine yer verdi.

whatsapp-image-2022-06-09-at-10-55-11.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.