Mesut Barzani, Goran Hareketi İle Bir Araya Geldi

Mesut Barzani, Goran Hareketi İle Bir Araya Geldi

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Goran Hareketi’nin lideri Newşirwan Mustafa ile bir araya geldi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, Goran Hareketi’nin lideri Newşirwan Mustafa ile bir araya geldi. Pirmam şehrindeki başkanlık ofisinde gerçekleşen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüşmede, kurulması planlanan yeni hükümet ve kabinenin Kürdistan halkına nasıl daha aktif hizmet edeceği konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu ifade edildi. İki parti yöneticilerinin bir araya gelmesi ile siyasi atmosferde olumlu dönüşlerin olacağı belirtildi.

Seçimde Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği'ni (KYB) geride bırakan Goran (Değişim) partisinin, önümüzdeki günlerde kurulması planlanan yeni hükümete katılacağı öngörülüyor.

Geçen Aralık'ta beyin kanaması geçirdiği haberleri gelen Cumhurbaşkanı Talabani'nin o zamandan bu yana siyaset sahnesinden uzak kalmasının da etkisiyle, KYB zor geçen bir seçim kampanyası yürütmüştü. Sonuçta parti sadece 18 sandalye kazanabilmişti.

Seçimde 24 sandalye elde eden Goran partisi ilk kez Talabani kalesi olarak adlandırılan Süleymaniye şehrinde birinci parti konumuna gelmişti.




CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.