Meşhur Türk firmasının neden iflas ettiği ortaya çıktı! Patron açıkladı

Meşhur Türk firmasının neden iflas ettiği ortaya çıktı! Patron açıkladı

Türkiye, geçtiğimiz gün iflas eden dev süt firmasıyla sarsıldı. Söz konusu fabrikanın patronu iflasın nedenini açıkladı.

Küresel ekonomik krizin en çok etkilediği Türkiye'de iflas sayısı korkunç bir seviyeye ulaştı. Her geçen gün yeni bir iflas haberiyle çalkalanan Türk ekonomisi bu durumun üstesinden gelebilmek için çabalıyor.

iflas-nedeni.jpeg

İsmi çok eski olan meşhur firmaların bile iflas etmesi küçük işletmeleri tedirgin ediyor. En çok iflas ise gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yaşanıyor. Bazı inşaat firmalarının iflası da bu süreçte gündeme bomba gibi düştü.

3 ŞEHİRDE FABRİKASI OLAN FİRMA İFLAS ETMİŞTİ

Son olarak 3 şehirde büyük süt ürünleri fabrikası olan dev bir marka iflas etmişti. Bu iflasa başta süt ve süt ürünleri sektörü olmak üzere herkes şaşırmıştı. İflas eden firmanın ismi Takış Gıda.

takis.jpg

Takışoğlu markasıyla tanınan firmanın 3 şehirde dev fabrikası var. Bahsi geçen bu fabrikaların bulunduğu şehirler ise Kastamonu, Samsun ve Manisa olarak kayıtlara geçti. Kaşar peyniriyle meşhur olan firmanın neden iflas ettiği ortaya çıktı. İflas eden firmanın patronuna Merhabahaber.com ulaştı.

takis-gida.webp

FİRMA KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMADI

Firmanın sahibi yapmış olduğu açıklamada iflas kararının detaylarını anlattı. Yetkili isim, "Firmamız hakkında iflas haberleri bir anda yayıldı. Aslında iflas kararı çıkalı 3 ay oldu. Şimdi neden haberler peş peşe gündeme düştü anlamadık. Markamızın iflas nedeni bankalar. Bankalara olan borçlardan dolayı mahkeme iflas kararımıza hükmetti.

peynir.jpg

Biz iflas ettik ama üretimimiz hala devam ediyor. Kimseyi işten çıkarmadık. Finansal sorunlarımızı çözüp yola devam etme niyetindeyiz. Bizden ürün tedarik eden işletmelerin müsterih olmasını istiyoruz. Ekonomik sıkıntıları aşınca kamuoyuna detaylı açıklamada bulunacığız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum