Düğün sezonunda sahte altın tuzağı!

Düğün sezonunda sahte altın tuzağı!
Evlenecek çiftleri hedefine alan dolandırıcılar sahte altınla vatandaşların mutlu gününe gölge düşürüyor. İsmail Karagöz, altın alacakların güvenilir esnaftan alışveriş yapmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Düğün sezonu ve artan altın maliyetleri ile ilgili vatandaşlar alışveriş yaparken kara kara düşünüyor.

Düğün yapacakları tuzağına çeken sahte altına karşı uyarılarda bulunan Konya Sarraflar Derneği eski Başkanı, Göçülü Sarraf ve Kıymetli Madenler sahibi İsmail Karagöz, “Sahte altın ve düşük ayar altın oldukça arttı. Yüksek altın fiyatları ve cezaların bu konuda yetersiz olması esnafımızın son zamanlarda en sık karşılaştığı olaylardan biri” dedi.

Karagöz, dolandırıcılık konusunda oda ve derneklerin çalışmalarının yetersiz kaldığını, esnafın da konuya katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Konya Emniyeti’nin sahte altın dolandırıcılığına karşı teyakkuzda olduğunu ifade eden Başkan Karagöz, sahte baskı veya üretilen ürünlerin Konya’da değil civar illerden geldiğini belirtti.

sarraf-1.jpg

GÜVENİLİR SARRAFI TERCİH EDİN

Bu durumun Türkiye’nin kanseri olacağına dikkat çeken Karagöz, “Vatandaşlarımızdan ricamız bu ikinci baskı ürünlere çok dikkat etmeleri. Halk arasında gün dedirdiğimiz aralarında toplanan altınları güvendikleri sarraftan almaları gerekiyor. Tekrar satmaya geldiğinde o sarraftan aldığını belgelesin. Son zamanlarda şehir dışından gelen vatandaşlarımızla bu sorunu çok yaşıyoruz” diye konuştu.

ALTINA YATIRIMDAN UZAKLAŞMAYIN

Altının güvenilir liman olduğuna vurgu yapan Başkan İsmail Karagöz, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Altına olan yatırımdan asla uzaklaşmasınlar. Dünyada ekonomik savaş sürerken kazanan gene altın olacak, külçe gümüş geleceğin prensi olmaya aday. Bu yıllarda yatırımcısına güzel kazançlar sağlayacaktır. Konyalı vatandaşlarımızı bir kez daha uyarıyorum. Altın alacakları zaman tanıdığı ve güvendiği esnaflardan almalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.”

Kaynak:Mustafa Ünüvar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.