Meşhur online ticaret devi iflas etti! İkinci el ürün satılabiliyordu

Meşhur online ticaret devi iflas etti! İkinci el ürün satılabiliyordu

Türkiye ve küresel ekonomideki krizin etkileriyle dev bir ticaret firmasının iflas haberi daha geldi.

Pandemi döneminde Türkiye ve dünya genelindeki onlarca ülkede başlayan ekonomik krizin etkileri görülmeye devam ediyor. Ekonomik krizin etkileriyle dünya ticaretindeki dengeler de bozuldu. Birçok ülkede ürün tedarik sorunu başladı.

iflas-davasi.jpg

Tedarik sorununa ise çözüm bulunamıyor. Mesela Türkiye'de sıfır otomobil tedarik noktasında hala sıkıntı devam ediyor. Sıfır otomobil yeterince tedarik edilemediği için ikinci el otomobillere de olağanüstü zamlar geliyor. Vatandaş zamlardan dolayı çok huzursuz.

iflaslar-son-gaz.jpeg

Öyle ki çok eski bir otomobil bile 200 bin liradan başlıyor. Tedarik sorununu bir kenarı bırakıp gelelim iflaslara. Türkiye'de son zamanlarda iflas eden firma sayısında ciddi artış var. İflasların kaynağı ise ekonomik kriz. Kriz ortamını bir de dövizde yaşanan ani yükseliş tetikledi.

iflaslar-devam.jpg

Piyasanın yönünü kimse kestiremediği için durum kötüye gidiyor. Dünya piyasasında da iflasların sayısı rekor kırdı. Son olarak online ticaret sitesi olarak faaliyet gösteren meşhur bir şirket iflas etti. Söz konusu iflasın yaşandığı ülke yine şaşırtmadı.

iflas-turkiye.jpg

Dünyada son zamanlarda en çok iflasın yaşandığı Almanya merkezli online ticaret şirketi iflas etti. Şirket Almanya'da çok meşhur olmasıyla dikkat çekiyor. İkinci el ürünlerin satılabildiği şirketin iflasına gerekçe olarak ekonomik kriz gösterildi.

iflas-davasi-2.jpg

Milyonlarca kullanıcısı olan Mädchenflohmarkt'ın iflası ülkede yaşayanlarda şok etkisi yarattı. Türkiye ve dünya genelinde ekonomik krizin devam etmesi durumunda iflasların sayısının artacağı söyleniyor.