Mesajlaşma Programlarından Artık Para Transferi Yapılacak

Mesajlaşma Programlarından Artık Para Transferi Yapılacak

Güney Kore menşeli Kakao Talk adlı mesajlaşma programı, gelecek ay itibari ile para transferi hizmeti de verecek. Akıllı telefonların hayata girmesi ile sık sık kullanılan mesajlaşma programları, her gün yeni bir hizmeti sunmaya devam ediyor....

Güney Kore menşeli Kakao Talk adlı mesajlaşma programı, gelecek ay itibari ile para transferi hizmeti de verecek.

Akıllı telefonların hayata girmesi ile sık sık kullanılan mesajlaşma programları, her gün yeni bir hizmeti sunmaya devam ediyor. Son zamanlarda uluslararası düzeyde taşınmaya başlayan Güney Kore menşeli Kakao Talk adlı mesajlaşma programı ise sıra dışı bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Güney Kore Finans Teftiş Kurumu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kakao Talk gelecek ay sonu ile kullanıcılarına para transferi hizmeti de vermeye başlayacak.

Alınan bilgiye göre, 15 banka ile işbirliği yapan Kakao Talk her kullanıcısına kendi programı üzerinden 500 bin wonlul (Yaklaşık 500 dolar) koyabileceği birer hesap veriyor. Hiçbir banka hesabı olmamasına rağmen her kullanıcı bu hesabına herhangi bir bankadan para yükleyebiliyor. Günlük en fazla100 dolar para transferine izin veren bu yeni uygulama ile mesaj atma kolaylığında para transferi yapılabiliyor. Para transferinden sonra gelen mesaj ile anlaşmalı herhangi bir bankanın bankamatiğinden para çekilebilecek.

Güvenlik sebebi ile şimdilik para transferine sınırlama getiren Kakao Talk'un ilerleyen süreçte bu para miktarını artıracağı bildirildi. Uygulamadan 14 yaş üstü herkes faydalanabileceği aktarıldı.

Uzmanlar Kakao Talk'un bu atağı ile finans sektöründe yeni bir alan açılacağını düşünüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.