'Mesai Arkadaşıyla Tartışan Öğretmene Müfettişler, Okuduğu Gazeteyi Sordu'

'Mesai Arkadaşıyla Tartışan Öğretmene Müfettişler, Okuduğu Gazeteyi Sordu'

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kamu kurumlarında başlayan cadı avı tüm hızıyla sürüyor. Bursa’da İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde mesai arkadaşıyla tartıştığı iddiasıyla hakkında soruşturma...

Türkiye’yi sarsan yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası kamu kurumlarında başlayan cadı avı tüm hızıyla sürüyor. Bursa’da İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde mesai arkadaşıyla tartıştığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan öğretmene müfettişler ‘Zaman ve Bugün gazetesi okuyor musun?’ Sorusunu yöneltti.

Ülke genelinde görevinde dört yıllık süreyi tamamlayan 100 bin, Bursa’da ise 482 okul müdürünün ilçe milli eğitim ve şube müdürleri tarafından yapılacak değerlendirme sonrası kaderinin tayin edileceğini belirten Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Sübjektif tabloyla karşı karşıyayız. Ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yaşanılan süreçle ilgili endişe duyuyoruz. Yandaş ve yancı çakma sendikanın merkez ve ilçelerde kimlerin gidip kimlerin geleceğiyle ilgili sürekli tezvirat üretmesi, sözde listelerin dedikodu bazında konuşuluyor olması değerlendirmeleri şimdiden şaibeli hale getirmiştir.” dedi.

Sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Türkoğlu, dört yılı tamamlayan okul müdürlerinin 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacağını, 40 puanın okulda görev yapan öğretmen ve okul aile birliği yöneticileri tarafından verileceğini, kalan 60 puanın ise çoğunluğu görevlendirme ile tayin edilen ilçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürleri tarafından verileceğini söyledi. Milli Eğitim Temel Kanunu değişikliği ile adaletsizliğin önünün açıldığını savunan Türkoğlu şunları kaydetti: “Sübjektif tabloyla karşı karşıyayız. Ahbap çavuş ilişkisi içerisinde yaşanılan süreçle ilgili endişe duyuyoruz. Yandaş ve yancı çakma sendikanın merkez ve ilçelerde kimlerin gidip kimlerin geleceğiyle ilgili sürekli tezvirat üretmesi, sözde listelerin dedikodu bazında konuşuluyor olması değerlendirmeleri şimdiden şaibeli hale getirmiştir. Böylesi ortamda okul müdürlerinin kaderi tayin edilecek, rüşvet, ahlaksızlık teklif ve tehdit Bursa Milli Eğitimi’nde kol gezmektedir. Görevlendirmeyle yetkili Bursa valisine sesleniyorum; Sayım Valim; birilerine yetki devrettiyseniz, açıklayın bilelim. Yok birileri adınıza makam dağıtıyorsa lütfen müdahale edin. Bizler yalnızca ve ancak asgari adalet istiyoruz. Bu temin edilmediği taktirde bunun baylıca sorumlusu milli eğitim müdürü ve siz olacaksınız.”

"İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SAĞDA SOLDA AÇIKÇA SÖYLÜYOR, OKUL MÜDÜRLERİ DEĞİŞMELİ DİYE"

Türk Eğitim-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, okul müdürü atmaları öncesi görevlendirmeyle tayin edilen ilçe milli eğitim müdürlerinin eğitim camiasında ilginç açıklamalarda bulunduklarını öne sürdü. Türkoğlu şunları söyledi: “Okul müdürlerine yönelik yapılan baskılara müşahhas örnek çok. Bursa’da Yıldırım ve özellikle Osmangazi ilçesinde bu baskılar açıktan yapılıyor. Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü, ‘İlçede 127 okul müdürü var, bunlardan 100’ünün değişmesi gerekiyor’ diye sağda solda konuşuyor. Müdür beyin bahsettiği kişiler rüştünü ispat etmiş, bileğinin hakkıyla bu makama gelmiş insanlar. Bu müdürlerin göreve devam edip etmeyeceğine kendisi karar verecek. Hayatında bir defa, kadrolu idarecilik yapmamış, hayatı görevlendirmeyle geçmiş bir insan geleli bir ay olmuş."

UTANMASALAR SINIF BAŞKANINI DA ATAYACAKLAR

Türkoğlu, siyasi iradenin neredeyse sınıf başkanlarını bile resmi yazıyla atayacağını öne sürdü. Türkoğlu, “ Eğitim öğretim kadro işidir, ekip işidir, güvence işidir. Yarın orada olup olmadığını bilmeyeceğimiz hiçbir idareci görev yapamıyor planlama yapamıyor, tablo bu. Ama idarenin bu umurunda mı? Açık net söylüyorum; siyasi irade müdürle başladı, müdür yardımcıları ilçe milli eğitim müdürlerini görevlendirme yoluyla atıyorlar utanmasalar sınıf başkanlarını atayacaklar. Diyecekler ki; ‘Falan ilkokulda 2/B sınıfında delegemiz bilmem kimin çocuğu var onun sınıf başkanlığına getirilmesi gerekiyor’ diye yazı kaleme alacaklar. Böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. Bizleri, makamını, etkiler bundan öteler bundan öte 570 bin öğrenci var, bu öğrencilerin geleceğini ilgilendiriyor” diye konuştu.

"İŞİNİ HAKKIYLA YAPANLARIN DÜNYA GÖRÜŞÜNE BAKILMAMALI"

Ülke gündeminde ‘paralel yapı’ diye adlandırılan cadı avının sürdüğüne dikkat çeken Türkoğlu şunları söyledi: “Milli eğitim camiasında söylenen şudur; ‘Paralel yapıdan kimse okul müdürlüğüne devam edemeyecek’. Çok başarılı arkadaşlarımız var, görevlerini çok başarıyla yapıyorlar. Kiminin dünya görüşüyle kiminin sendikasıyla, kiminin mezhebine göre değerlendirmeler yapılıyor. 15 Ağustos'ta bitip bu iş böyle yapıldıktan sonra bağırmamıza gerek yok. Biz bu değerlendirmeler yapılmadan önce, gerek Bursa’yı yönetenlere bir mesaj iletiyoruz, asgari adalet istiyoruz. Çalışan gayret gösteren insanların sendikal kimliğine, dünya görüşüne, mezhebine, meşrebine bakılmaksızın işini hakkıyla yapılan herkese bu puanlar verilmelidir. Hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz ve adaletsizlik yapanları kamuoyu nezdinde her gün rezil ederiz.”

ZAMAN VE BUGÜN OKUYOR MUSUN?"

Türkoğlu, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir mesai arkadaşıyla tartışan öğretmen hakkında açılan soruşturmada skandal soruların gündeme geldiğini söyledi. Türkoğlu, “Öğretmen arkadaşımıza ‘Zaman ve Bugün Gazetesi okuyor musun?’ diye soru yönelttiler. Okuldaki tüm öğretmenleri toplayıp, ‘Öğretmen A.S. Zaman ve Bugün okuyor mu?’ diye sordular. Okuldaki yetim iki çocuğa, öğretmenlerden topladığı paralar soruldu. Oysa başarılı öğrenciye maddi imkan sağlayan öğretmen maaşla ödüllendirilmeli. Adı geçen öğretmenin okula Zaman ve Bugün gazetesi’nin getirip getirmediği soruldu. Öğretmenleri yaşatmayacaklar. Diyelim, getiriliyor. Biz böyle yaklaşıma girersek yarın bu nerede durur. Bu renk giyen öğretmen gelemez, saçı boyalı öğretmen gelemez. Böyle yaklaşım olabilir mi? dedi. Öğretmen A.S. ise soruşturmaların sürdüğünü kendisinin başka bir okula tayin olduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.