Mert Uzunay 2. oldu

Mert Uzunay 2. oldu

Konya Aymaz Koleji sporcusu Mert Uzunay Eskrim Gençler ve Büyükler Türkiye Kupası karşılaşmalarında epe branşında 2. olarak gümüş madalya kazandı.

Çubuk Kaymakamlığı ve Belediyesinin katkıları ile Türkiye Eskirim Federasyonu tarafından organize edilen Eskrim Gençler ve Büyükler Türkiye Kupası'nın Gençler Kupası müsabakaları sonuçlandı. Şampiyonaya Konya’yı temsilen katılan Konya Aymaz Koleji sporcusu Mert Uzunay Erkek Epe branşında 2. oldu. Eskrim Gençler ve Büyükler Türkiye Kupası müsabakalarının gençler kategorisinde dereceye giren sporcular kupa ve madalyalarını aldı.Müsabakalara 20 ilden 338 sporcunun katıldığını belirten Türkiye Eskrim Federasyonu Başkan Yardımcısı Mustafa Kalender, Çubuk'ta yapılan müsabakaların, derece alan sporcuların Avrupa Şampiyonası'na gitmelerinin yolunu açması bakamından önemli olduğunu söyledi.Dereceye giren sporcular ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'tan aldı.
Dereceye giren sporcular şöyle Erkek Epe;1. Okan Karadeniz - Mersin - Büyükşehir Bel. SK, 2. Mert Uzunay - Konya - Konya Aymaz Kol. SK, 3. Jozsef Szabolcs - Ankara - Efe SK,  3. Emir Şendut - İzmir - Karşıyaka Bel. SK: Bayan Epe;1. Lotüs Tüzün - İstanbul - TED SK, 2. Begüm Ataker - Ankara - Asya GSK, 3. Merve Güristan- Afyon - Afyon Eskrim Gençlik ve Spor, 3. Ece Yalçın - Mersin - Mersin Büyükşehir Belediye Spor
Alınan başarının kendilerini sevindirdiğini söyleyen Eskrim İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa, “Bolu’da alınan başarıdan sonra Mert’in aldığı bu başarıda bizleri memnun etmiştir.Mert Uzunay kendisini kanıtlamış bir sporcumuz. Burada da şampiyon olacak kapasiteye fazlası ile sahipti. Ancak yaşanan küçük bir konsantrasyon eksikliği kendisinin ikinci olmasına neden oldu. Mert Uzunay’ın bu başarısı bizleri oldukça memnun etmiştir. Konya eskrimi başarılı sporcular çıkartmaya devam edecektir. İnşallah ilerleyen yıllarda sporcularımız ulusal ve uluslar arası arenada başarılı sonuçlara imza atacaklardır” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.