Mersin Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Oldu

Mersin Üniversitesi'nin Yeni Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı atadı.MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu'nda yapılan seçimlerde 653 öğretim elemanı oy kullanırken, adaylardan 178 oy alan Gürol Emekdaş,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin Üniversitesi’ne rektör olarak Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı atadı.

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Konferans Salonu'nda yapılan seçimlerde 653 öğretim elemanı oy kullanırken, adaylardan 178 oy alan Gürol Emekdaş, 125 oy alan Tuğba Yelken Yanpar ile 80 oy alan Ahmet Çamsarı, YÖK tarafından Cumhurbaşkanı'na sunulmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 80 oy alan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'yı MEÜ'ye rektör olarak atadı.

AHMET ÇAMSARI KİMDİR?

Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, 1972 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve Orta eğitimini burada tamamladı. Lise eğitimini 1990 yılında Gaziantep Fen Lisesi’nin üçüncü mezunlarından olarak tamamladı. Aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi. 1996 yılında buradaki eğitimini tamamlayarak Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kardiyoloji ihtisasını tamamladı. 2001 yılı başında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra yaklaşık bir yıl boyunca Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalıştı. 2006 yılında Doçent Doktor unvanını aldı. 2012 yılında MEÜ'de profesör oldu. Yaklaşık 50’si yurtdışı olmak üzere 100’e yakın bilimsel çalışması bulunmaktadır. Türk Kardiyoloji Derneği ve European Cardiovascular Society üyesi olan Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, halen Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor. Evli ve iki çocuk babası olan Çamsarı iyi derecede İngilizce ve orta seviye Almanca biliyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.