Mersin Narenciye Festivali Renkli Görüntüleri Sahne Oldu

Mersin Narenciye Festivali Renkli Görüntüleri Sahne Oldu

Mersin'de bu yıl 5.'i gerçekleştirilen Uluslararası Narenciye Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde düzenlenen festivale 30 ülkeden katılım sağlandı. Sahil şeridindeki narenciye ile süslenmiş figürler...

Mersin'de bu yıl 5.'i gerçekleştirilen Uluslararası Narenciye Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Adnan Menderes Bulvarı üzerinde düzenlenen festivale 30 ülkeden katılım sağlandı. Sahil şeridindeki narenciye ile süslenmiş figürler büyük ilgi gördü.

Festivalin açılış töreni Adnan Menderes Bulvarı Mezitli Side Sütunları Alanında düzenlendi. Açılışa; Mersin Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Vahap Seçer, Çiğdem Münevver Ökten, Ali Öz, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Festival İcra Kurulu Başkanı ve Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejdet Atilla Demirhan ile çok sayıda davetli katıldı.

Festival İcra Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir açılışta yaptığı konuşmada, Festivali yapmaktaki en büyük amaçlarının kamuoyunun dikkatini narenciyeye çekmek ve Mersin için narenciyenin önemini anlatmak olduğunu söyledi. Ordu için fındık ne ise Mersin için de narenciyenin o olduğunu ifade eden Özdemir, "En büyük temennimiz, üreticinin emeğinin karşılığını almasıdır. Bunun içinde arz fazlasını eritmenin yollarını bulmalıyız. Tüketim ve ihracatının arttırılması sağlanmalı, insan sağlığı için önemi anlatılmalı. Genç nesillere narenciye sevgisi aşılanmalı, okullarda bedava narenciye dağıtılmalıdır. Narenciye dalında kalmasın, çocuklarımıza vitamin, şifa olsun diyerek bir kampanya başlatma çağrısında bulunuyorum. Güzel gören, güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır, haydi hep birlikte iki gün boyunca bu güzelliklerin keyfini çıkaralım." diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise festivalin bu yıl 5’inci kez yapılmasının gururunu yaşadıklarını söyledi. Çukurova Bölgesinde ülkemiz narenciye üretiminin yüzde 70’ini gerçekleştirildiğini vurgulayan Kocamaz, "Türkiye’de üretilen narenciyenin yüzde 40’ı Mersin’den dünyaya ihraç edilmektedir. Bu festivali Mersin’in marka değerini yükseltecek en çok rağbet gören etkinliği haline getireceğiz" dedi. Son 10 yılda üretim artsa da ürün fiyatları artmadığına dikkat çeken Kocamaz, " İşte bu festival üreticinin sıkıntılarının dillendirilmesi ve çözüm yolları için de ortam yaratmaktadır. İnşallah üreticinin feryadı bu festival vesilesi ile Ankara’ya kadar ulaşır ve ortaya kesin bir çözüm konulabilir. Bu durum her ne kadar hükümetlerin tarım politikaları ile ilgili olsa da biz de belediye olarak üreticilerimizin her konuda yanlarında olmayı, yardımcı olmayı planladık. Unutmayalım ki Mersin’e sahip çıkacak olan, iyi yerlere taşıyacak olan hepimiziz. Çünkü siz varsanız bu şehir kalkınacak ve siz sahip çıkarsanız Mersin yükselecek ve bizler daha iyi işler başaracağız” diye konuştu.

MERSİN’İN COŞKUSU GURUR VERİCİ

Vali Özdemir Çakacak ise 5. Mersin Uluslararası Narenciye Festivali’nin böyle coşku dolu bir ortamda gerçekleşmesinin büyük memnuniyet ve mutluluk verici olduğunu bildirdi. “Mersin, tarım alanında ülkemizin en önemli kentlerinden biri” diyen Vali Çakacak, “Ülkemizin tarımsal üretiminin yüzde 5,5 Mersin’de üretilmektedir. Bunun üretim miktarının mali boyutu 6 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Tarımda önemli ve marka bir şehir olduğu gibi ürün çeşitliliği içerisinde de narenciye üretiminde de ülkemizin markasıdır ve bir numarasıdır. Öyle bir markadır ki hem yurtiçinde, hem de yurtdışında Mersin’i buluşturmakta ve tanıştırmaktadır. Bu coşku dolu ortam narenciyenin marka olması dolayısıyladır. Narenciye Festivali artık sadece bir ürün festivali değildir. Bugün Mersin’in tüm dinamiklerini, kesimlerini bir araya toplaması dolayısıyla son derece önemli bir görev ifa etmektedir. Aynı zamanda 30’a aşkın ülkeden katılımcı ile de festival uluslararası bir ortamı yaratmaktadır. Mersin geçmişten bu yana tüm renklerin bir arada barışçıl, kardeşçe bir ortamda yaşadığı, örnek şehirlerden biridir. Bu festivalde yakaladığı büyüklük ile sadece Mersin için ülkemizin için birliği, beraberliğe vesile olmuş değil aynı zamanda 30 ülkeden katılımcı ile uluslararası barışa da katkı sunmaktadır. Bugün tüm dünyadaki insanlar barış, huzur aramaktadır. Temennimiz festivalin önümüzdeki yıllarda çok daha büyük boyutlarda kutlanması, Mersin’in narenciye ve diğer tüm imkanları ile Türkiye ve dünya gündemine taşınmasıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından festival kortejinin protokolü selamlaması ile devam eden organizasyonda renkli görüntüler yaşandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.