Merkez Bankası, Politika Faizini 8, 25'te Sabit Tuttu

Merkez Bankası, Politika Faizini 8, 25'te Sabit Tuttu

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini yüzde 8.25 düzeyinde sabit tuttu. Kurul tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada, gecelik marjinal fonlama oranının...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini yüzde 8.25 düzeyinde sabit tuttu.

Kurul tarafından yapılan konuyla ilgili açıklamada, gecelik marjinal fonlama oranının yüzde 11,25, repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranının yüzde 10,75 yapıldığını belirttildi. Merkez Bankası borçlanma faiz oranının yüzde 7,5, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranının yüzde 0, borç verme faiz oranı yüzde 12,75. olduğunu bildirildi. Açıklamada ayrıca şöyle denildi:

"Sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyretmektedir. Zayıflayan küresel talebe rağmen ihracat dengeli büyümeyi desteklemeye devam etmektedir.Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkileri gözlenmeye başlanmıştır. Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bununla birlikte düşen emtia fiyatlarının enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskleri sınırlayabileceği değerlendirilmiştir."

Enflasyon beklentilerinin, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurların yakından izleneceği ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisinin yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, açıklanacak her türlü yeni verinin ve haberin Kurul’un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine neden olabileceği önemle vurgulandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.