Merkel: Suriye’nin Kimyasal Silahları Almanya’da İmha Edilmeyecek

Merkel: Suriye’nin Kimyasal Silahları Almanya’da İmha Edilmeyecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’nin kimyasal silahlarının ülkesinde imha edileceğine dair söylentileri net bir dille reddetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye’nin kimyasal silahlarının ülkesinde imha edileceğine dair söylentileri net bir dille reddetti. Daha önce dış politika danışmanı Christoph Heusgen böyle bir ihtimalin mümkün olduğunu söylemişti.

Suriye’de Esed rejimine ait kimyasal silahların Almanya’da imha edileceğine dair söylentiler ilk ağızdan reddedildi. Başbakan Angela Merkel, Norveç Başbakanı Erna Solberg’in kabulünde konuyla ilgili sorulara net bir şekilde cevap verdi.

“Almanya’da hiçbir şekilde kimyasal silah imhası söz konusu değildir.” diyen Şansölye, dış politika danışmanı Christoph Heusgen’in bu yöndeki imasını da açıklık getirdi. Heusgen, Konrad Adenauer Vakfı’nın bir programında Kimyasal silahlarının Almanya’da imha edilebileceğinin sinyalini vermiş ve “Suriye’nin kimyasal silahlarının Almanya’da imhası ihtimal dışı değildir. Bunu yapabilecek Alman şirketler mevcuttur.” şeklinde konuşmuştu.

Daha önce de Almanya’nın Esed’e silah yapımında kullanılabilen kimyasal maddeler sattığı medyaya yansımıştı.

Gelecek yılın bahar aylarına kadar Suriye’deki kimyasal silahların ülke dışına çıkarılması ve imha edilmesi planlanıyor. Esad rejimine ait kimyasalların yaklaşık bin ton kadar olduğu tahmin ediliyor.

Kimyasal silahların imhası konusunda Amerika başta olmak üzere Almanya ve bir çok ülkenin adı da geçiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.