Merkel: Kırım’ın Rusya’ya Bağlanması Kabul Edilemez

Merkel: Kırım’ın Rusya’ya Bağlanması Kabul Edilemez

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının Avrupa açısından tehlikeli bir örnek oluşturacağını söyledi. Merkel’e göre, Kırım’ın toprak bütünlüğünü ihlal ederek Ukrayna’dan ayrılmasının kabul edilmesi...

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının Avrupa açısından tehlikeli bir örnek oluşturacağını söyledi. Merkel’e göre, Kırım’ın toprak bütünlüğünü ihlal ederek Ukrayna’dan ayrılmasının kabul edilmesi durumunda, her Avrupa ülkesinin bazı bölgeleri tartışılır hale gelecek.

Kiev’de temaslarda bulunan Merkel, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, Avrupa’da toprakların değişmesinin sadece Kırım ve Ukrayna’yı ilgilendirmediğini, Avrupa’da tartışılır hale gelecek toprakların Avrupa’da barışçıl yaşamı ihlal edeceğini savundu.

İkinci Dünya Savaşı sonrası oluşan toprak bütünlüğü yapısının korunmasının önemine değinen Almanya Şansölyesi, Kiev’den, Donetsk ve Lugansk’ın Ukrayna’dan ayrılmaması için daha fazla adım atmasını istedi.

Merkel, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan liderleri ile AB temsilcilerinin 26 Ağustos’ta Minsk’te yapılacak toplantı ile ilgili iyimser olduğunu ifade etti. Merkel, “Minsk’te yapılacak barış müzakerelerini destekliyoruz. En azından onlar bir adım ileri gidecekler.” temennisinde bulundu.

Rusya’ya yönelik yeni yaptırımların AB’nin gündeminde olmadığını hatırlatan Merkel, Ukrayna’da durumun daha da kötüye gitmesi durumunda bunun değerlendirilebileceğine işaret etti.

Batılı ülkeler, Ukrayna krizi nedeni ile Rusya’ya yaptırım uygularken, Moskova da bu ülkelerden gıda alımını yasakladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.