MERKAP kapsamında öğrencilere “Geri dönüşüm” eğitimi

MERKAP kapsamında öğrencilere “Geri dönüşüm” eğitimi

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi (MERKAP) kapsamında...

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi (MERKAP) kapsamında "Geri Dönüşüm" ile ilgili eğitim seminerlerinin ilki Dr. Teoman Bilge İlkokulu'nda gerçekleştirdi.

Dr. Teoman Bilge İlkokulu'ndaki eğitim seminerine Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, okul idarecileri, Atıksan Geri Dönüşüm firması mühendisleri ve öğrenciler katıldı.

Doğal kaynakların korunması, çevre ve geri dönüşüm konularında öğrencilerin bilinçlendirilmesinin amaçlandığı seminerde yetkililer, "Kıt olan doğal kaynakların hızla tükendiği dünyamızda, var olan kaynakların özenle kullanılması hepimiz için bir zorunluluktur. Önemli olan çevreyi kirletmeden, geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kullanıma kazandırmaktır. Gelecek nesillere temiz bir toplum ve köreltilmemiş bir çevre bırakmak zorundayız. Geri dönüşümün başlangıç noktası olan gençlerimizin, bu çalışmanın tüm Meram ilçesine yayılmasını istemeleri de konuya ne kadar önem verdiklerinin göstergesi olmuştur. Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ve Atıksan Geri Dönüşüm firması iş birliğiyle Meram'daki tüm okullarda eğitim çalışmalarımız devam edecektir" ifadelerini kullandı.

"Öğrencilerimizi bilgilendirdik"

Meram Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, "Bugün geri dönüşümün önemiyle ilgili olarak öğrencilerimizi okullarında bilgilendirdik. Bundan sonra "kağıt nasıl ayrıştırılıyor, pet şişe ve diğer atıklar nasıl ayrıştırılıyor" konularında daha kalıcı bilgi edinmeniz için sizlere ambalaj atıklara ayrıştırma tesisini gezdirmek istiyoruz. Hepimize düşen görev, burada öğrendiğimiz bilgileri ailelerimiz ve çevremizle paylaşmaktır" dedi.

Dr. Teoman Bilge İlkokulu Müdürü Harun Koçaker de, "Çok önemli bir konuda bizleri bilgilendirdikleri için Meram Belediyemize ve firma yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizler de bundan sonra öğrendiklerimizi hayatımıza tatbik etmeliyiz. Böylece hem atıklarının geri dönüşümünü sağlayacağız hem de milli ekonomimize katkımız olacak" ifadelerini kullandı.

Eğitim semineri sonrasında öğrencilere Meram Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.