Merhum Karakoç, eserleriyle anıldı

Merhum Karakoç, eserleriyle anıldı

Akşehir Belediyesi tarafından Akşehir Kültür Merkezi’nde, yazar, şair ve radyo programcısı Mehmet Ercan’ın sunumu ile “Sezai Karakoç Anısına Dinleti ve Söyleşi” programı gerçekleştirildi.

Karakoç’un, eserleri ile anıldığı konferans vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Etkinliğe; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program kapsamında Mehmet Ercan, Sezai Karakoç, Cemal Safi, Abdürrahim Karakoç ve kendi kitaplarından seçtiği şiirleri seslendirdi. Mehmet Ercan, Kudüs gündemine ilişkin konuları da değinerek; “Biz Kudüs’ü kurtarmayacağız, Kudüs bizi kurtaracak. Müslümanlara düşen vazife, Kudüs mektebinin öğrencisi olabilmeyi başarmaktır.” ifadelerini kullandı.

Dinleti ve söyleyişi sonrasında Afyonkarahisar Vali Yardımcısı ve Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya tarafından Mehmet Ercan’a Nasreddin Hoca işlemeli tersine çalışan saat hediye edildi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, “Diriliş neslinin mimarı, Kudüs şairi Sezai Karakoç beyefendinin vefatının üzerinden iki yıl geçti. İsrail’in zulmü altında olan inim inim inleyen Filistinli kardeşlerimize hep birlikte buradan kolaylık diliyoruz. Rabbim yardım eylesin onlara, inşallah bu sıkıntıların üstesinden gelerek bağımsız bir Filistin Devleti kuruluşuna vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.