Mercedes farkı!

Mercedes farkı!

Mercedes-Benz sosyal sorumluluk projesi kapsamında Konya Mesleki Anadolu Lisesi'ne Mercedes-Benz Motorlu Araçlar Teknoloji Laboratuvarı’nı açtı. Şirket, laboratuvara bir de kamyon bağışladı

Mercedes Benz Türk A.Ş ve Bayi Ağı, Konya Mesleki Anadolu Liseleri'nde 'Mercedes-Benz Motorlu Araçlar Teknoloji Laboratuvarı’nı açtı. Açılış programına Merkon Genel Müdürü Mehmet Akyol, Merkon Emekli Genel Müdürü Ali Akbaş, Mercedes-Benz Türk Anonim Şirketi Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Seda İncegül, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, Okul Müdürü Hasan Demirbağ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Demirbağ, "Türkiye çapında yapmış oldukları sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulumuza laboratuvarı ve ekipmanları da kazandıran Mercedes-Benz Türk Anonim Şirketi'ne teşekkür ediyoruz. Şirket, laboratuvarımıza bir de kamyon hediye etmiştir. Proje kapsamında okulumuzdaki laboratuvar koşullarının iyileştirilmesi ile mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilerimizin sanayinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olması hedeflenmiştir. Hızlı bir ekonomik büyümeye sahip bir ülke olarak Türkiye'nin teknik anlamda da kat edeceği mesafeler vardır. Mesleki eğitim bir ülkenin kalkınmasında son derece önemli bir rol oynamaktadır. Türkiye'nin belki de en acil ve önemli ihtiyacı belki de teknik eğitimdir. İnsan gücü olmadan sermaye anlamını yitirir. Yardımın en güzel şekli ihtiyaç sahiplerine balık vermek değil, balık tutmayı öğretmektir" ifadelerini kullandı.

KALİFİYELİ ELEMAN AÇIĞIMIZ VAR

Merkon Emekli Genel Müdürü Ali Akbaş ise, "Ben bu sektörde 38 yıl emek vermiş bir kardeşinizim. Başta Bayraktarlar Merkon A.Ş Yönetim Kurulu Başkanımız İzzet Bayraktar nezdinde, Bayraktar ailesine vermiş oldukları maddi destekten dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Ben bu şirkette göreve başlarken, Şems-i Tebrizi'nin bir sözünü hatırlayarak görevimi icra ettim. 'Bir şey yap güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü, her insan ölecek yaşta.' İşte biz bu anlayışla bu sektöre başladığımızda ben şirketin o zaman Servis Müdürüydüm. Şirketin içerisindeki çalışanlara şöyle bir baktım, şirketin iş disiplini ile uzaktan, yakından alakası yok. Sanayiye gittim ve sanat okulu mezunu bir tek kişi buldum. O da silindir kapak yapıyor. Sanayimizin sizin gibi potansiyeli olan gençlere ihtiyacı var. Ülkemizin işini iyi bilen teknisyenlere ihtiyacı var" diye konuştu.

SON MODEL MOTORLARLA EĞİTİM GÖRECEKLER

Bayraktarlar Merkon Genel Müdürü Mehmet Akyol da, "1989 yılında mezun olduğum okulda, şimdi de böyle bir proje ile bu okulda bulunmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Yıllardır Konyamız’ın sanayisine nitelikli iş gücü kazandırma anlamında çalışan bu okulun böyle bir projede yer almasını uygun gördük. Öğrenci kardeşlerimiz eğitimlerinde en iyi imkanlarda en son teknoloji donanımlarda eğitim düzeylerini geliştirerek, şehrimize ve ülkemize daha faydalı olacaklarını düşünüyorum. 25 yıl önce mezun oldum. O dönemde başka araçların motorları ile çalışarak mezun olmuştuk. Fakat şimdiki arkadaşlarımız Mercedes- Benz marka son model ve tam donanımlı motorlarla eğitim alacaklar bu da onların ayrı bir şansı. Bu şansı iyi değerlendirmelerini umuyorum" şeklinde konuştu.

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.