Meramlı tekvandocular göz doldurdu

Meramlı tekvandocular göz doldurdu

Meram Belediyespor, hafta içinde engelli halterciler ve jimnastikçilerin elde ettiği başarılardan sonra şimdi de tekvandocuların şampiyonluklarıyla şehrimize büyük gurur yaşattı

 Okullar arası şampiyonalara katılan sporcularımız 8 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attılar. Hatay’da düzenlenen Okullar Arası Gençler Tekvando Şampiyonası’na 42 ilde 163 bayan, 257 Erkek olmak üzere toplam 419 sporcu katıldı.
Okullar Arası Gençler Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden Meram Belediyesporlu Samet Gümüşel (55 kg) ile Mustafa Güler (73 kg) Türkiye birincisi oldu. Orhan Döğer (63 kg) bronz madalya kazandı. Genç bayanlarda da Maide Nur Uysal (63 kg) Türkiye üçüncüsü oldu. Okullar Arası Yıldızlar Tekvando Şampiyonası ise Sivas 4 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Şampiyonaya 45 ilden 200’ü bayan, 280’i erkek olmak üzere toplam 480 sporcu katıldı.
Meram Belediyesporlu tekvandocular Sivas’taki şampiyonada da madalyaları topladılar. Yıldız erkeklerde Enes Zıpır (53) birinci, Furkan Çakır (37 kg) ise ikinci oldu. Yıldız bayanlarda Fatma Keleş (41 kg) Türkiye birincisi olurken + 59 kiloda Ümmü Gülsüm Koçak da bronz madalya kazandı.
Kulübümüz sporcularının elde ettiği başarılar neticesi Konya, genç erkekler, yıldız bayanlar ve yıldız erkekler kategorilerinde Türkiye birincisi oldu. Hatay ve Sivas’ta yapılan şampiyonalara 10 sporcu ile katıldıklarını belirten Meram Belediyespor Tekvando Takım Antrenörü Ali Yıldız, “Tekvandocularımız 4 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ederek toplamda 8 madalya kazanmış ve Konyamızın 3 kategoride de Türkiye birincisi olmasını sağlamışlardır. Bu şampiyonaya uluslararası bir müsabaka için Almanya’da bulunan Milli tekvandocumuz Zeliha Ağrıs katılamamıştır. Bize her zaman büyük destek olan Meram Belediye Başkanımız Dr. Serdar Kalaycı ve kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Şehrimizin ve ilçemizin adını ulusal ve uluslararası turnuvalarda duyurmayla devam edeceğiz” dedi.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.