Meramlı sporcular başarıya doymuyor

Meramlı sporcular başarıya doymuyor

Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan, Bedensel Engelliler Halter Şampiyonasında Türkiye şampiyonu oldu

Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan, Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda Türkiye şampiyonu oldu. Nazmiye Muslu, kendisine ait olan 106,5 kiloluk dünya rekorunu 125 kiloya çıkararak yaklaşan olimpiyatlar öncesi rakiplerine gözdağı verdi.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Hatay’ın Payas ilçesinde düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda mücadele eden Meram Belediyesporlu Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan Türkiye şampiyonu oldular.

40 kiloda mücadele eden dünya şampiyonu sporcumuz Nazmiye Muslu, kendisine ait 106,5 kiloluk dünya rekorunu 125 kiloya taşıyarak Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyonaya 52 kiloda katılan Yasemin Ceylan ise 123 kilo kaldırarak altın madalyaya uzandı. Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Türkiye şampiyonu olan her iki sporcuyu ve antrenörleri Emin Görmüş’ü telefonla arayarak tebrik etti. 

29 Ağustos–9 Eylül 2012 tarihleri arasında İngiltere’nin başkentli Londra’da yapılacak engellilere yönelik Paralimpik Olimpiyatları öncesinde dünya rekoru kırdığı için mutlu olduğunu ifade eden Nazmiye Muslu, “Türkiye ve dünya şampiyonluklarım var. Bundan sonraki hedefim olimpiyat şampiyonluğu. İnşallah Londra’da da yeni bir rekor kırarak bayrağımızı göndere çektirmek istiyorum. Bize her zaman büyük destek olan Meram Belediye Başkanımız Dr. Serdar Kalaycı ve kulüp yöneticilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

JİMNASTİK TAKIMI TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Ferdi branşlarda büyük başarılara imza atan ve son olarak 2 engelli haltercisi altın madalya kazanan Meram Belediyespor’un yıldız jimnastik takımı da Türkiye şampiyonu oldu. Türkiye Jimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Artistik Jimnastik 2. Etap Kulüplerarası Yıldızlar-Gençler-Büyükler Yarışması 01 - 03 Haziran 2012 tarihleri arasında İzmir’in Bornova ilçesinde yapıldı. Meram Belediyespor Kulübü, yıldızlar kategorisinde birinci etapta 221.80, ikinci etapta 221.90 ve toplamda 443.70 puanla takım halinde şampiyon oldu. Şavkar Jimnastik Kulübü ikinci, Bolu Jimnastik Kulübü ise üçüncü oldu.

Jimnastik takımını elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Önceki gün Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası’nda sporcularımız Nazmiye Muslu ve Yasemin Ceylan Türkiye şampiyonu oldular. Olimpiyatlara hazırlanan Nazmiye Muslu, kendisine ait dünya rekorunu 18,5 kilo artırarak büyük bir başarıya imza attı. Şimdi de jimnastikçilerimiz İzmir’de yapılan şampiyonada takım halinde şampiyon olarak spor kulübümüzün başarılarını devam ettirdiler. Belediye olarak bir yandan gençlerimizi spora yönlendirmek için farklı mahallelerimizde tesisler inşa ederken diğer yandan da sporcularımızı kazandıkları her başarıda teşvik ediyoruz, ödüllendiriyoruz. Başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.