Meramdan insana yatırım

Meramdan insana yatırım

Meram Belediyesinin her alanda olduğu gibi spor tesisi konusundaki yatırımları da hız kesmeden sürüyor.

Meram Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi spor tesisi konusundaki yatırımları da hız kesmeden sürüyor. Kaşınhanı Mahallesi’nde yapılacak spor tesislerinin temeli düzenlenen törenle atıldı. Kaşınhanı Yeni Mahalle’deki temel atma törenine KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Okka, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Ak Parti Konya İl Başkan Vekili Mehmet Akif Göksu, il protokol mensuplar, teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı.

 

“Meram’ın Her Yerinde Hizmet” prensibiyle hareket ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, “Kaşınhanı, belediyemize bağlandıktan sonra gerek fen işleri çalışmaları gerekse diğer belediyecilik hizmetleri noktasında güzel yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisi de Kaşınhanı’nda yapılmaktadır. Bugün temelini atacağımız spor tesisini de 3 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlayarak hizmete açacağız” dedi.

 

2,5 yıl içinde yaptıkları önemli hizmet ve yatırımlar hakkında bilgi veren Başkan Kalaycı, spora yönelik hizmet ve yatırımlar hakkında da şunları söyledi: “Osmangazi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan kapalı futbol sahası 2 ay önce hizmete girdi, önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız. Karadiğin Mahallesi’ndeki halı saha inşaatı bitme aşamasına geldi. Karahüyük Mahallesi’ndeki FİFA standartlarındaki suni çim sahayı da kısa bir süre zarfında hizmete açacağız. Ladikli Mahallesi’ndeki spor tesislerindeki modernize çalışması tamamlandığında Belediyemiz spor kulübü sporcuları nezih bir ortamda çalışma imkanına kavuşacak. Çaybaşı ve Çandır Mahallelerimizde 2 ayrı yüzme havuzu projemiz var. Tekvando ve engelli halter branşlarında sporcularımız uluslararası düzeyde başarılara imza atarak göğsümüzü kabartmışlardır. Ferdi branşlara belediye olarak destek olmaya devam edeceğiz.”

 

Ak Parti İl Başkan Vekili Mehmet Akif Göksu ise, yaptığı hizmet ve yatırımlarla Kaşınhanı’nı şehir standartlarına taşıdığı için Meram Belediyesi’ne teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından yapılan dua ile Kaşınhanı Spor Tesisleri’nin temeli atıldı. 3 bin 350 metrekare inşaat alanı ve 1650 metrekare kullanım alanına sahip olacak tesis, çelik konstrüksiyon üzerine brandalı olarak yapılacak. Yapımı yaklaşık 3 ayda tamamlanacak. 358 bin liraya mal olacak tesiste ayrıca idari bina, duş, kafeterya ve mescit de bulunacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.