Meram’da sıkıntı bu sene de çekilecek!

Meram’da sıkıntı bu sene de çekilecek!

Meram Kaymakamlığı binası içerisinde bulunan birimlerden hizmet almak için gelen vatandaşlar adım atacak yer bulamıyor.

Meram Nüfus Müdürlüğü'nden giden vatandaşlar Yaklaşık 10 metrekare olan bekleme salonunda bekleyecek yer bile bulamıyor. Kaymakamlık binasında adım atmak bile zorken aileler sıkışıklık nedeniyle zor anlar yaşıyor. Binanın merdivenlerinden iki kişi yan yana zor geçerken engelliler için bir düzenleme de bulunmuyor. Vatandaşlar işlemlerini yapmak için Meram Kaymakamlığı'na gelmeye çekindiklerini, 'Dünya Şehri' olmakla övünülen bir şehirde vatandaşlara bu şekilde hizmet verilemeyeceğini belirterek soruna acilen çözüm bulunması gerektiğini ifade ettiler.

'SIKINTIYI BİLMEK YETMİYOR'

Yetkili mercilerin konuya duyarsızlığı ise sürüyor. Meram Kaymakamlığı Binası'nda yaşanan sorun uzun süredir devam ediyor. Yaşanan sıkıntılar bilinmesine rağmen 2015 yılı içerisinde de sıkıntının çözümüne yönelik hiç bir adım atılmayacak. Kaymakamlık binası ile ilgili sıkıntının Bakanlığa bildirilip yatırım programına alınmasının istendiği fakat bu talebin olumsuz cevap aldığı öğrenildi. Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu da yaşanan sıkıntıları bildiklerini belirterek, “Sıkıntıları bilmek yetmiyor. Kaymakamlık Binası ile ilgili Bakanlığa talebimizi ilettik. Bu senenin yatırım programına alınmadı. Umarız diğer senenin yatırım programına alınır” şeklinde konuştu. 'Nüfus Müdürlüğü bir ek binaya alınamaz mı?' şeklindeki soruya ise Hamurcu, “Bildiğiniz bir yer varsa yapalım ama okullarda bile ikili öğretim yapıyoruz” şeklinde cevap verdi.

ÇADIRDAN EK BİNA YAPILSIN

Uzun süredir Meram Kaymakamlığı binasındaki yetersizlikten muzdarip olan vatandaşlar ise tepkili. İsmet Türkhan isimli vatandaş kaymakamlığa her gittiğinde erkek kadın sürtünerek işlerini hallettiğini belirterek, “Devletimiz buna bir çözüm bulması lazım. Oraya hanımımız kızımız nasıl girecek. İdarecilerimiz bunun derdini çekmiyor mu? Kocaman devletin hiç mi imkanı yok. Yok diyorlarsa kaymakamlığın bahçesine bir çadır çeksinler” şeklinde konuştu. İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ta defalarca şikayette bulunmasına rağmen kendisine bir cevap verilmediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Adres beyanı için kaymakamlık binasına gittiğimde makinadan sıra almak için uzun uğraşlar verdim. Çünkü adım atacak yer yok. Bir insana yapılacak bir muamele değil bu. İnsana değer verilmiyor. Çözmek isteyen her şekilde çözer bu sorunu.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum