Meram’da sağlıkla ilgili yatırımlar sürüyor

Meram’da sağlıkla ilgili yatırımlar sürüyor

Meram’da, son yıllarda sağlık alanında da dev adımlar atıldı.

Meram’da, son yıllarda sağlık alanında da dev adımlar atıldı. 70 ünitlik Aksinne Beyhekim Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin temeli atılırken yeni aile sağlığı merkezleri ve 112 acil müdahale merkezleriyle ilçe halkının sağlık alanında daha hızlı hizmet almasının önü açıldı.

İnşaatın Ekim 2024’te bitirilmesi planlanıyor.

KOZAĞAÇ’A YENİ AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ KAZANDIRILDI

Seyit, Sedat ve Semih Acar kardeşler tarafından babaları İsmail Acar adına Kozağaç Mahallesi’nde yaptırılan ve törenle hizmete açılan Meram İsmail Acar Aile Sağlığı Merkezi, 2 bin 500 metrekare arsa alanı içerisinde 500 metrekare kapalı alana sahip olup bu merkezin arsası da yine Meram Belediyesi tarafından tahsis edildi.

Meram’a yeni 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazandıran protokol, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç ve hayırsever Tevfik Başman tarafından imzalandı.

DEDEMLİ’YE ASM YAPILIYOR

Meram’ın en yeni mahallesi Dedemli’ye Aile Sağlığı Merkezi yapılıyor. Merkezin inşaatında son aşamaya geldi.

Öte yandan hayırsever Mahmut Sami Özgüney tarafından Alakova Mahallesine kazandırılacak ASM’nin de protokolü imzalanarak çalışmalara başlandı. Devletin ve hükümetin sağlık alanında yaptığı büyük hizmetlerin yanında hayırseverlerin de önemli işlerin altına imza attığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hayırsever Mahmut Sami Özgüney’in annesi ve rahmetli babası adına Alakova Mahallesi’nde yaptıracağı “Meram Aynel – İsmail Özgüney Aile Sağlığı Merkezi”nin de bunun en güzel örneklerinden biri olacağını söyledi.

Meram’a son beş yılda kazandırılan sağlık yatırımları bunlarla sınırlı kalmadı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Sağlık Müdürlüğü ve Meram Belediyesinin yoğun çalışmaları neticesinde ilçe, “24 No’lu Alparslan ASM, Celalettin Hakan Katırcı ASM, Hadimi ASM, 53’no’lu Ertuğrul Gazi ASM, 3 No’lu ASHİ, 9 No’lu Ümüde-Cihan Çora ASHİ, 4 No’lu Feride-Rauf Uğurlu ASHİ ve Meram 2 No’lu ASHİ’ gibi birbirinden değerli sağlık yatırımları kazandı. Bunların yanı sıra 4 No’lu Hasanköy ASM, Aymanas Sağlıklı Hayat Merkezi ve ASM ile Süleyman Koncagül ASM’nin inşaatları da hızla devam ediyor.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.